Social Icons

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ... Του Θάνου Μπλούνα


Θάνος Μπλούνας
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

(Ποιον αποφάσισα να στηρίξω και γιατί)

Απόψε, σε δυο περίπου ώρες, εγκαινιάζεται το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Στυλίδας Γιάννη Αποστόλου. Θα είμαι εκεί, όπως ήμουν για δεκαετίες και θα είμαι, όσο μου το επιτρέπουν η ηλικία μου και η υγεία μου, παρών στα εγκαίνια και στις προεκλογικές ομιλίες όλων των υποψήφιων δημάρχων.
 
Απόψε πάντως, η συγκέντρωση του Γιάννη Αποστόλου συμπίπτει και με την απόφαση που πήρα να γνωστοποιήσω για πρώτη φορά δημόσια και γραπτά τη στήριξή μου στον ίδιο και στον συνδυασμό του.

Θα εξηγήσω ολοκληρώνοντας τούτο το σύντομο κείμενό μου τους λόγους της στήριξής μου στον κ. Αποστόλου. Πριν από αυτό όμως, οφείλω να διευκρινήσω κάτι που αφορά την σημερινή δήμαρχό μας και να ζητήσω και μια συγγνώμη από πολλούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών. 

Η δήμαρχός μας και εκ νέου υποψήφια για το αξίωμα αυτό, προχτές, στην ομιλία της κατά τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου, αναφέρθηκε σε δήθεν κακόβουλα σχόλια και κριτική ασκηθείσα με ανοιχτές επιστολές προς την ίδια «του πρώην δημάρχου και ενός δημότη». Τα εν λόγω «κακόβουλα» αφορούν την προεκλογική έναρξη του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και το μεγάλο λάθος της προβλεπόμενης από τη μελέτη διοχέτευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κατευθύνονται από την εθνική οδό στην πόλη μόνον ανατολικά.

Λυπάμαι, αν η ανοιχτή επιστολή που απηύθυνα στην ίδια και τα κατά καιρούς ενυπόγραφα πάντα σχόλιά μου στο διαδίκτυο (κάτι που συνήθιζα και με τους προκατόχους της, πριν η ίδια αναλάβει τον δήμο) θεωρήθηκαν ως κακόβουλη κριτική. Χαίρομαι όμως, αν η διέξοδος των οχημάτων ΚΑΙ προς τα δυτικά νοτίως της ροτόντας, που πρότεινα (γιατί δεν υπάρχει στη δημοσιοποιηθείσα μελέτη του έργου), δηλαδή ο στενός δρόμος που διανοίχθηκε πριν από ελάχιστες μέρες, υπήρξε αποτέλεσμα αυτής της επιστολής –έστω κι αν ο δρόμος αυτός είναι πολύ στενός και θα χρειαστεί διαπλάτυνση από την επόμενη δημοτική αρχή.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω εκ των προτέρων συγγνώμη από πολλούς αγαπητούς γνωστούς, φίλους και συγγενείς, που εντάχθηκαν σε κάποιο από τα τέσσερα ψηφοδέλτια των υποψήφιων δημάρχων, από τους οποίους θα κληθούμε να επιλέξουμε τον/την δήμαρχο της επόμενης 5ετίας.

Δεν το επιτρέπει ο νόμος να ψηφίσω υποψηφίους και των τεσσάρων ψηφοδελτίων, αλλά, ακόμα κι αν το επέτρεπε, ανεξάρτητα από τον βαθμό της εκτίμησής μου στο πρόσωπό τους, της φιλίας ή της συγγένειας, θα επέλεγα εκείνους που θεωρώ πλέον άξιους και κατάλληλους για το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, οπαδούς της μετεκλογικής συνεργασίας και ομοφωνίας όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου σε σωστές προτάσεις και συνεπείς ως προς την παρουσία τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές, αλλά σε όλη τη διάρκεια της 5ετίας..

Η απόφαση πάντως η δική τους και όλων των συνδημοτών μας που εντάχθηκαν σε κάποιο ψηφοδέλτιο, ευελπιστώντας να εκλεγούν και να υπηρετήσουν από τη θέση του αιρετού τον τόπο μας τους τιμά, όπως τιμά και τους τέσσερις συμπολίτες μας η απόφασή τους να διεκδικήσουν το τιμητικό αλλά πολύ απαιτητικό αξίωμα του/της δημάρχου Στυλίδας.

Αναφορικά με την απόφασή μου να στηρίξω για το αξίωμα αυτό τον κ. Αποστόλου θα απαριθμήσω με κάθε δυνατή συντομία τους λόγους που με ώθησαν σ’ αυτήν.

α) Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενής, με ικανότητες, με πολύ καλές σπουδές και με αγάπη στον τόπο του, που αποδεικνύει η πολύχρονη διαμονή του στη Στυλίδα.

β) Υπήρξε αυτοδημιούργητος "χτίζοντας" με τις δικές του δυνάμεις και ικανότητες, χωρίς πολιτικές διασυνδέσεις και χωρίς καμιά κομματική εξάρτηση και βοήθεια, μια σημαντική για τα τοπικά δεδομένα Α,Ε. με αρκετούς εργαζόμενους. Οι ικανότητές του, η σκληρή εργασία και οι ιδέες του πιστεύω ότι θα τεθούν στην υπηρεσία του οράματός του για την πολυδιάστατη ανάπτυξη του δήμου μας.

γ) Επί 5 χρόνια υπηρέτησε ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τον δήμο με εποικοδομητική κριτική και προτάσεις, δίνοντας το παρόν με συνεργάτες του σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις. (Να θυμίσω εδώ το παράδειγμα υποψήφιων δημάρχων που παραιτήθηκαν μετά τις εκλογές, όταν δεν έγιναν δήμαρχοι, εγκαταλείποντας στην τύχη τους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους).

δ) Στην περίπτωση της εκλογής του, όταν κάποτε ολοκληρώσει τον κύκλο της προσφοράς του ως δήμαρχος, είμαι βέβαιος ότι, σε αντίθεση με πολλούς τέως και πρώην δημάρχους που εγκατέλειψαν την πόλη και γενικά τον τόπο μας και έπαψαν πλέον να ενδιαφέρονται για τα δημοτικά δρώμενα, θα εξακολουθήσει να διαμένει στη Στυλίδα και να βοηθά με καλόπιστη κριτική και προτάσεις αυτούς που θα τον διαδεχτούν.

Αυτήν την προεκλογική περίοδο ο Γιάννης Αποστόλου αποτελεί για μένα την ελπίδα για την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Κρίνοντας από την προεκλογική συγκέντρωσή του στον Καλόγηρο και από το μέγεθος και την ποιότητα του ψηφοδελτίου του πιστεύω ότι θα είναι ο μελλοντικός δήμαρχος Στυλίδας και ότι, σε αντίθεση με άλλους υποψήφιους δημάρχους και δημάρχους του πρόσφατου παρελθόντος (με την τιμητική εξαίρεση αυτούς του ΚΚΕ), δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες όσων θα τον στηρίξουμε.

Στυλίδα 22/9/2023

Θάνος Μπλούνας
τ. πάρεδρος Παιδαγ. Ινστιτούτου
π. δήμαρχος Στυλίδας

Υ.Γ. (μετά τα αποψινά εγκαίνια): Με όσα έγραψα παραπάνω δεν είχα καμιά πρόθεση να προβάλω ως τον μοναδικό αυτοδημιούργητο, ως τον πιο ικανό και και ως τον πλέον ένθερμο Στυλιδολάτρη τον Γιάννη Αποστόλου. Προσωπικά σέβομαι την ψήφο κάθε δημότη ανεξάρτητα από το ποιον ή ποια θα ψηφίσει και, όπως γράφω στο κείμενό μου, τιμώ την απόφαση και των τεσσάρων υποψηφίων να διεκδικήσουν το αξίωμα του/της δημάρχου και Στυλίδας.

Το κείμενό μου γράφτηκε για να σταματήσουν πολλοί συμπολίτες μου να με ρωτούν ποιον θα ψηφίσω και γιατί. Επιπρόσθετα όμως γράφτηκε για να θυμίσω και να καυτηριάσω το γεγονός ότι πολλοί υποψήφιοι που δεν εκλέγονται δήμαρχοι ή προεξοφλούν ότι δεν θα επανεκλεγούν, εγκαταλείπουν τον δήμο και τους συνεργάτες τους αποκαλύπτοντας ότι δεν τους ενδιέφερε η προκοπή του τόπου τους αλλά η "καρέκλα".

Κάποιοι μάλιστα "εξαφανισμένοι" στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου δεν αποκλείεται να μας ζητήσουν με θράσος και πάλι την ψήφο μας για κάποια μεγαλύτερη "καρέκλα".



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative