Social Icons

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΕΚΑΒ: Ασθενοφόρα καρότσες ή Πυροσβέστες και Φαντάροι;


ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΕΚΑΒ: Ασθενοφόρα καρότσες ή Πυροσβέστες και Φαντάροι;
ΕΞΥΓΊΑΝΣΗ ΕΚΑΒ: Ασθενοφόρα καρότσες ή Πυροσβέστες και Φαντάροι; 

Τα αποτελέσματα της επιβράβευσης της δεξιάς πολιτικής, από την ελληνική κοινωνία στις πρόσφατες εκλογές, άρχισαν αμέσως να γίνονται φανερά και να αποδίδουν καρπούς. Μετά την αποκτηθείσα γνώση , κατά την διάρκεια της πανδημίας, ότι δεν χρειάζονται οι ΜΕΘ, γιατί κοστίζουν, και ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς μπορούν να νοσηλεύονται σέ κοινούς θαλάμους , άσχετα αν οι περισσότεροι πεθαίνουν, προχωρούν πλέον ακάθεκτοι.

Πρώτο τους μέλημα η "εξυγίανση" του ΕΚΑΒ. Θα γίνει σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, της νεοφιλελεύθερης αριστείας, όπως ανακοίνωσαν. Αντί για ασθενοφόρα τύπου "καρότσα αγροτική ", τα οποία μάλλον κοστίζουν, αναλαμβάνουν την διακομιδή μας, τα πλέον σύγχρονα, ασφαλή και ελάχιστου κόστους μέσα. Στρατός και Πυροσβεστική (τί μνήμες μας φέρνει; εποχές 1967-74 τότε που η χούντα χρησιμοποιούσε το στρατό δια πάσαν νόσον......).

 Φαντάροι λοιπόν και Πυροσβέστες με διδακτορικά και διατριβές στη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση βασική και προχωρημένη, στην διασωλήνωση, στη χορήγηση φαρμάκων ανάνηψης, να αναλαμβάνουν δράση. Ο ασθενής πάνω στο φορείο, ο πυροσβέστης με τη μάνικα εφαρμόζει τη σύγχρονη μέθοδο, καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, εκτοξεύοντας ύδωρ με υψηλή πίεση στο πρόσωπο του ασθενούς, και από δίπλα ο φαντάρος με το όπλο του, ρίχνει καμία προειδοποιητική βολή, στον αέρα, αν ο ασθενής δεν χαμπαριάζει και δεν ανανίπτει. (ζητώ συγνώμη από τους αξιότιμους πυροσβέστες, σέβομαι απολύτως το λειτούργημα τους και τη προσφορά τους στη κοινωνία, όπως και από τους φαντάρους).

Το σκωπτικό ύφος του κειμένου έχει να κάνει μόνο, και είναι ανάλογο, με την κοροϊδία, ότι για την εξυγίανση του ΕΚΑΒ, δεν χρειάζονται γιατροί και νοσηλευτές, αλλά φαντάροι και πυροσβέστες.
Τι μας χρειάζονται λοιπόν οι γιατροί και οι νοσηλευτές; Αυτοί, οι γιατροί και οι νοσηλευτές κοστίζουν, απ' ότι φαίνεται για την κυβέρνηση, περισσότερο και από την ζωή μας. 

Χρήματα για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, και για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ υπάρχουν ,, όμως η κυβέρνηση, έχει άλλες προτεραιότητες Επιδοτεί για παράδειγμα με χρήματα του αγρίως φορολογούμενου ελληνικού λαού, τις εταιρείες ενέργειας, οι οποίες δήλωσαν κέρδη πάνω από 6 δισεκατομμύρια.

Δυστυχώς παρά το ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ επώδυνες εμπειρίες (ΜΑΤΙ, ΤΈΜΠΗ, νεκροί πανδημίας) που είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δόγματος " κόστος-όφελος, ιδιωτικοποίηση", με την πολιτική μας συμπεριφορά δείχνουμε πως δεν τις λαμβάνουμε καθόλου υπόψη, δίνοντας το δικαίωμα στην κυβέρνηση , να συνεχίζει το χαβά της απτόητη .

Στις εξαγγελίες δεν έγινε καμία αναφορά για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι είναι οι μόνοι πού γνωρίζουν και μπορούν να προσφέρουν ιατρικές πρώτες βοήθειες, να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, βασική και προχωρημένη, να διασωληνώνουν, να κάνουν απινίδωση, και να χορηγούν τα φάρμακα της ανάνηψης. Όλα τα παραπάνω είναι ιατρικές πράξεις, και μόνο την βασική αναζωογόνηση και την απινίδωση μπορεί να τα κάνει κάποιος όχι γιατρός, που θα πρέπει να είναι όμως εκπαιδευμένος.

.Σε ότι αφορά την εξαγγελία για συμμετοχή και ιδιωτικών ασθενοφόρων στις διακομιδές του ΕΚΑΒ, υπάρχουν δύο σοβαρά ζητήματα.

Πρώτο. Δεν είναι δωρεάν όπως λέει η κυβέρνηση, γιατί τα χρήματα που θα πληρώνει ο ΕΦΚΑ είναι χρήματα των ασφαλισμένων. Αντί λοιπόν να τα δίνει στους ιδιώτες, θα μπορούσε με αυτά να ενισχύσει το ΕΚΑΒ με στόλο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν το κάνει όμως πλουτίζοντας έτσι τους ιδιώτες και υποβαθμίζοντας ,σε επικίνδυνο βαθμό την υπάρχουσα προβληματική λειτουργία του..

Επίσης όταν με τα χρήματα του ΕΦΚΑ πληρώνονται τα δημόσια νοσοκομεία, και το ΕΚΑΒ, τότε τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στο κράτος και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν προς όφελος του λαού. Όταν χρησιμοποιείς ιδιώτες, τότε τα χρήματα των Ελλήνων ασφαλισμένων, πλουτίζουν τις τσέπες των ιδιωτών. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά που θα πρέπει να γίνει κατανοητή από όλους μας.

Δεύτερο. Το προσωπικό του ιδιωτικού ασθενοφόρου θα αποτελείται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; ή θα είναι ένας οδηγός και κάποιος τραυματιοφορέας; Ένα τέτοιο ασθενοφόρο δεν διαφέρει και πολύ από την καρότσα ασθενοφόρο. Ποιος θα το εξασφαλίζει αυτό; Η υγεία και η ζωή μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θεωρείται κόστος, όπως έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι κυβερνήσεις.

Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή στη καρότσα ενός αγροτικού αντί για ασθενοφόρο, με την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που γίνεται σκόπιμα για να αναγκαστεί ο κόσμος να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα της υγείας αφενός , αλλά και να αγανακτεί να αποδοκιμάζει το δημόσιο σύστημα υγείας αφετέρου, διευκολύνοντας έτσι τις ομολογημένες προθέσεις τους για κλείσιμο νοσοκομείων και την είσοδο ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία . Είναι προ των πυλών η πλήρης απαξίωση και διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, και όποιος δεν έχει να πληρώσει... ή κατά το σύνθημα τους "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει ".


Θάνος Βασιλόπουλος - Παιδίατρος Εντατικολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative