Social Icons

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Πελασγία: Στέρηση φοίτησης παιδιών λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου (Καταγγελία αναγνώστη)


Πελασγία:Στέρηση φοίτησης παιδιών λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου (Καταγγελία αναγνώστη)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία από αναγνώστη της σελίδας


Στέρηση φοίτησης παιδιών λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου


"Μέχρι και σήμερα 05/10/2021, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν υπάρχει κάποια ενέργεια που να αφορά την μεταφορά των μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Πελασγίας (από παραλία Πελασγίας προς Λύκειο -Γυμνασίου -Δημοτικό Πελασγίας, περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας)...
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχουν οδηγοί για την μεταφορά των παιδιών μας από και προς την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την διαδικασία μεταφοράς μαθητών, άρθρο 2, αρμόδιος Δήμος για τη μεταφορά μαθητών θεωρείται ο Δήμος εντός των ορίων του οποίου βρίσκεται το σχολείο στο οποίο οι μαθητές μεταφέρονται είτε η αρμόδια περιφέρεια.
 
Για τον παραπάνω λόγο και επειδή είμαι ένας εργαζόμενος καρκινοπαθής πατέρας, που δεν έχει την δυνατότητα μεταφοράς του παιδιού του, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ήρθα σε επαφή με τον υπεύθυνο του τμήματος δια βίου μάθησης παιδείας και απασχόλησης της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας κ. Φαροπουλο για να επικαλεστώ την βοήθεια του στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο την δικά μου αλλά και άλλες οικογένειες, καθώς πρώτο μας μέλημα είναι η μόρφωση των παιδιών μας. Δυστυχώς όμως χωρίς καμία απήχηση καθώς υποστήριξε ότι δεν είναι η αρμοδιότητα τους αυτή. 

Στην συνέχεια όταν ήρθα και σε επαφή με κάποιον εκπρόσωπο του δήμου, μου δήλωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι διότι νομικά τα αυτοκίνητα του δήμου δεν έχουν άδεια μεταφοράς ανηλίκων. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι μας ενημέρωσαν ότι ο διαγωνισμός έγινε 15 Σεπτεμβριου και για τον λόγο αυτό δεν έχει βρεθεί κάποια άκρη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κανόνες προκήρυξης ο διαγωνισμός προκηρύσσεται μέχρι και έξι μήνες πριν την έναρξη των δρομολογίων με βάση τα δρομολόγια του τρέχοντος έτος και όχι τελευταία στιγμή. 

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η προσωρινή διακοπή φοίτησης του παιδιού μου λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου. Θα πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν ούτε την ευχέρεια μεταφοράς των παιδιών τους αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν με ταξί (το κόστος του ταξί από και προς το σχολείο ανέρχεται καθημερινά στα 20€). 

Η μεταφορά των μαθητών είναι δικαίωμα και πρέπει να γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος . Παρακαλώ βοηθήστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει καθώς στερείται το δικαίωμα φοίτησης του παιδιού μου αλλά και άλλων οικογενειών. Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες : καταγγελία στον εισαγγελέα με αριθμό πρωτοκόλλου : 1016/92/310, αναφορά στον συνήγορο του πολίτη με αριθμό υπόθεσης 305553 και καταγγελία στο Υπ.Παι.Θ με αριθμό πρωτοκόλλου 124886."




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative