Social Icons

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΛΑΡΚΟ - Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - Ανακοίνωση


ΛΑΡΚΟ - Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο  - Ανακοίνωση
Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο                                                         ΛΑΡΚΟ 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση


Για τις εξελίξεις, τα δημοσιεύματα και το «έντυπο συμπλήρωσης στοιχείων για την δημιουργία ασφαλιστικού προφίλ των εργαζομένων άνω των 52 ετών».


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τα λεγόμενα διαφόρων παραγόντων γύρω από την κυβέρνηση και τη ΛΑΡΚΟ, προμηνύεται παράταση, τόσο της διαδικασίας «δεσμευτικών προσφορών» στους διαγωνισμούς της εγκληματικής εκποίησης, όσο και της θητείας της ειδικής διαχείρισης.

Ο καβγάς μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων που ενδιαφέρονται να αρπάξουν τον τεράστιο πλούτο της ΛΑΡΚΟ είναι μεγάλος και κρύβεται κυρίως πίσω από τα «περιβαλλοντικά ζητήματα». Η κυβέρνηση στα πλαίσια του «καλού διαιτητή» προσπαθεί να «ρίξει γέφυρες» μεταξύ τους, να κάνει την μοιρασιά της «πίτας».

Παρά τους μεταξύ τους καυγάδες για το ποιος θα «φάει» το μεγαλύτερο κομμάτι «πίτας», επενδυτές και κυβέρνηση έχουν «αγκάθι» την αγωνιστική στάση μας, την αλληλεγγύη που έχει δεχτεί ο δίκαιος και τίμιος αγώνας μας και την αποκάλυψη που έχουμε κάνει μέσα από αυτών. Γνωρίζοντας ότι θα μας βρουν μπροστά τους και όχι μόνους, έχουν ζοριστεί στην εφαρμογή των εγκληματικών σχεδίων τους σε ότι αφορά την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα.

Από ότι φαίνεται θα συνεχιστούν οι καυγάδες, μέχρι να τα «βρουν» στη μοιρασιά ή εάν δεν τα βρουν, μέχρι να επικρατήσει ο δυνατότερος. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν οι επιδιώξεις να μας βάλουν το «μαχαίρι στο κόκκαλο, το λουρί στο σβέρκο».

Σε αυτή την βάση «Κράχτες και παπατζήδες» προσπαθούν να μας «βάλουν στον πάγκο της σημαδεμένης τράπουλας», επιδιώκουν να «ποντάρουμε» τη ζωή και το μόχθο μας. Συντονισμένα μετά την επιτυχημένη συναυλία που πραγματοποιήσαμε τέλος Ιούλη, βγήκαν να μας πουν ότι «όλα τελείωσαν και πρέπει να πάμε να κουβεντιάσουμε επί των απολύσεων γιατί θα τα χάσουμε όλα». Μάλιστα για να μας τρομοκρατήσουν περπάτησαν στη σεναριολογία ότι «θα μας απολύσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, θα χαθούν τα λεφτά των αποζημιώσεων» και διάφορα άλλα τέτοια (λες και είχαμε κάτι δεδομένο, γραπτό και δεν το συζητήσαμε).

Επί της ουσίας επιδιώκουν να στείλουμε γραπτώς τη συναίνεσή μας στις απολύσεις και το σφάξιμο των δικαιωμάτων μας. Επιδιώκουν τα σωματεία να αλλάξουν τις επίσημες θέσεις που είναι βγαλμένες μέσα από γενικές συνελεύσεις. Επιδιώκουν να ανάψουμε «πράσινο φως» για να περπατήσει η κυβέρνηση στην υλοποίηση των εντολών των επενδυτών, να βγούμε έξω από τις δουλείες μας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, όλων των θέσεων εργασίας και του μόχθου που μας χρωστούν ως εργοδότες και πολιτικοί προϊστάμενοι. Εδώ θα μας βρουν οι επενδυτές τους, μέσα στην δουλειά μας. Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη πολιτικά. Ο δισεκατομμυρίων πλούτος και οι δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ πια δεν κρύβονται. Η συνειδητή διαχρονική απαξίωση και η μεθοδευμένη εικονική υπερχρέωση με στόχο να την εκποιήσουν «βγάζει μάτι» με αποδείξεις.

Σωστά μέχρι σήμερα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ δεν παγιδεύτηκαν. Σωστά έστειλαν τις προτάσεις των εργαζομένων ζητώντας για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση να τοποθετηθεί γραπτώς για το τι έχει σχεδιάσει και τι προτείνει αυτή.

Για ακόμη μια φορά ξεσκεπάστηκε η προσπάθεια εξαπάτησης από την πλευρά της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις, όχι μόνο δεν έδωσε γραπτώς τα σχέδια της, αλλά ακόμη δεν έχει ορίσει νέα συνάντηση. Ο λόγος αυτονόητος, τα σχέδια της θα ξεσηκώσουν όλη την περιοχή.

Οι «κράχτες» της δεν μπόρεσαν να μας πείσουν να ζητήσουμε τους όρους απόλυσης μας. Τώρα, Κυβέρνηση και επενδυτές επιστρατεύουν τα γνωστά ΜΜΕ, δημάρχους και μηχανισμούς. Αποπροσανατολίζουν με διάφορους μεθόδους, όπως το «έντυπο συμπλήρωσης στοιχείων για την δημιουργία ασφαλιστικού προφίλ των εργαζομένων άνω των 52 ετών».

«Πουλούν τρέλα», μας υποτιμούν, κοροϊδεύουν. Μέσα από ένα προχειρόχαρτο ζητούν από εργαζόμενους που έχουν 35 και 40 έτη στην ΛΑΡΚΟ να τους πουν που εργαζόντουσαν (στις συναντήσεις στα υπουργεία μας αναφέρουν με συγκεκριμένους αριθμούς τις ηλικίες και τα έτη ασφάλισης των εργαζομένων). Με αυτές τις μεθοδεύσεις προσπαθούν να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση για να μας απαντήσουν όπως έχουν δεσμευτεί (για να δούμε όταν συμπληρωθούν τι άλλο θα σκαρφιστούν). Παράλληλα με την αναμονή επιδιώκουν να μας απογοητεύσουν με στόχο να οδηγήσουν τη συζήτηση στα μέτρα τους.

Την στιγμή που από την Κυβέρνηση δεν υπάρχει επίσημη «φωνή και ακρόαση», οι «κράχτες» έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά. Από το «θα αποζημιωθούμε όλοι μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και θα επαναπροσληφθούμε με δίμηνες», τώρα, αξιοποιώντας το «μπακαλόχαρτο» καλλιεργούν αυταπάτες ότι «οι εργαζόμενοι θα προ συνταξιοδοτηθούν από το 52ο έτος της ηλικίας τους».

Τα γνωστά αστικά ΜΜΕ, αυτά που μας αποκαλούσαν «κηφήνες», τώρα γράφουν ότι «όσοι εργαζόμενοι δεν απορροφηθούν θα μεταταχθούν σε δήμους». Παράλληλα ο δήμαρχος Λοκρών παίζει τον δικό του αποπροσανατολιστικό ρόλο. Κάνει δηλώσεις, έχει «ανοίξει τις αγκάλες ως μελλοντικός εργοδότης».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Καμιά εμπιστοσύνη. Είναι ικανοί να μας πουν ότι θα γίνουμε φαροφύλακες στο Μαρτίνο, ότι θα βγούμε στην σύνταξη όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1990. Τα λόγια δεν κοστίζουν και για το λόγο του αληθές, δέστε στο YouTube το ξεβράκωνα που έκαναν οι συνάδελφοι από τα λιπάσματα Καβάλας στο Χατζηδάκη.

Δεν απορρίπτουμε τον διάλογο. Λέμε όχι στην κοροϊδία. Αναμένουμε γραπτός την πρόταση της Κυβέρνησης.

Αξιοποιώντας την πείρα των τελευταίων 20 Μηνών, προετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες.

«Δύο λόγια» νέτα σκέτα σε αυτούς πού επιδιώκουν να «σκύψουμε».

Δεν έχουμε μάθει να κλαίμε τους ζωντανούς. Ως παιδιά εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ως εργαζόμενοι οι ίδιοι σε αυτή, μάθανε να τιμούμε τους νεκρούς μας. Μάθαμε να βαδίζουμε στην ζωή τραγουδώντας ποιήματα, όπως το παρακάτω:

Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις, εκεί που πάει να σκύψει, με το σουγιά στο κόκκαλο, με το λουρί στο σβέρκο, να την πετιέται απο ξαρχης, αντρειεύει και θεριεύει και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου.
Δεν θα τα καταφέρουν. 21 μήνες σφίξαμε το χέρι ο ένας τον άλλον, γίναμε «φίλοι με τον ήλιο. Το καμάκι του, το βαστάμε γερά και δίνουμε τη μάχη με το θηρίο».

Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη.


Για το ΕΑΜ

ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative