Social Icons

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ποιοι και πότε θα κάνουν τρίτη δόση


Εμβόλιο κορωνοϊού: Ποιοι και πότε θα κάνουν τρίτη δόση

Στις κατηγορίες των ασθενών που θα χρειαστεί να κάνουν μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου..


Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού επισήμανε ότι «η χορήγηση αναμνηστικής δόσης στοχεύει να θωρακίσει όσους ακόμη παραμένουν ευάλωτοι, λόγω αδυναμίας ανάπτυξης αντισωμάτων ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκθεση στον ιό. Θα γίνεται με εμβόλιο mRNA».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τέλος τα εμβόλια Johnson & Johnson και AstraZeneca για την αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας και δια στόματος Μαρίας Θεοδωρίδου ακόμη και όσοι έχουν ήδη κάνει τα εμβόλια Johnson & Johnson και AstraZeneca θα προχωρήσουν με εμβόλια mRNA, δηλαδή, Moderna ή Pfizer.

Η τρίτη δόση που θα ξεκινήσει από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου δεν θα αφορά τους πάντες αλλά συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Η Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι «η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του ιού ανέτρεψε πολλές από τις επιστημονικές μας προβλέψεις και τις προσδοκίες μας. Όμως ο εμβολιασμός με δύο δόσεις παραμένει αποτελεσματικός για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και την αποφυγή των θανάτων σε ποσοστό που ξεπερνά το 92%. 

Αναντίρρητα με την παραλλαγή Δέλτα φαίνεται ότι και οι εμβολιαζόμενοι είναι λιγότερο προστατευμένοι από την ήπια και μέτρια λοίμωξη, κολλάνε τον ιό και οι εμβολιασμένοι, και η λοίμωξη δημιουργεί υψηλό ιικό φορτίο, έχει βραχύτερο χρόνο επώασης όμως στο σύνολο τα εμβολιασμένα άτομα έχουν κατά 65% λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. 

Ανοσοποίηση με δύο δόσεις, ή μια με τα μονοδοσικά των εμβολίων ήταν και παραμένει η αιχμή του δόρατος για το πρόγραμμα εμβολιασμού».

Ποιοι θα λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου

Οι επιτροπές προέβησαν στη σύσταση της αναμνηστικής δόσης που θα χορηγείται 4 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση στις παρακάτω ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου:


-Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων

-Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού

-Άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής

–Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία

–Νεφροπαθείς

–Ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα σε ανοσοκαταστολή

–Άτομα με HIV λοίμωξη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative