Social Icons

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Ο αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν θα περάσει. Η ιστορία του Β’ ΠΠ γράφτηκε με το αίμα των λαών και δεν παραχαράσσεται


ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Ο αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν θα περάσει. Η ιστορία του Β’ ΠΠ γράφτηκε με το αίμα των λαών και δεν παραχαράσσεται
Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική ΕΕ για την πλαστογράφηση και παραχάραξη της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την καθιέρωση της 23 Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων» όπως την ονομάζει, επιχειρώντας να εξισώσει το σοσιαλισμό με τον βάρβαρο-εγκληματικό φασισμό...

“Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Η ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γράφτηκε με το αίμα των λαών και δεν παραχαράσσεται” τονίζει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ για την επιχείρηση καθιέρωσης «ευρωπαϊκής μέρας» αντικομμουνισμού στην ΕΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η ΕΕ, με αφορμή την 23 Αυγούστου, μέρα υπογραφής του Συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μόλοτοφ, το 1939, την οποία ημέρα μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες την έχει ορίσει ως “Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων”, εξισώνοντας χυδαία τον κομμουνισμό με τον βάρβαρο εγκληματικό ναζισμό, επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία του Β’ Π.Π και να συκοφαντήσει την ΕΣΣΔ που κατατρόπωσε το ναζισμό.

Κι αυτό ενώ είναι γνωστό ότι είναι οι ιμπεριαλιστικές χώρες που ενίσχυσαν, παντοιοτρόπως, το χιτλερικό καθεστώς για να επιτεθεί κατά της ΕΣΣΔ. Είναι τα μονοπώλια και οι κεφαλαιοκράτες των ιμπεριαλιστικών χωρών που ανέβασαν και ενίσχυσαν στρατιωτικά και οικονομικά τον Χίτλερ. Είναι οι ιμπεριαλιστικές χώρες, Βρετανία και Γαλλία, που υπέγραψαν, το 1938, τη Συμφωνία του Μονάχου με τη Γερμανία και την Ιταλία που παραχώρησε τη Σουδητία της Τσεχοσλοβακίας στον Χίτλερ, ανοίγοντάς του τον δρόμο να επιτεθεί στη Σοβιετική Ένωση.

Αντίθετα, το Σύμφωνο μη επίθεσης Ρίμπεντροπ – Μόλοτοφ με τη ναζιστική Γερμανία καθυστέρησε για 21 μήνες τη γερμανική επίθεση στην ΕΣΣΔ, πράγμα που έδωσε την δυνατότητα στην ΕΣΣΔ να προετοιμαστεί καλύτερα για να αντιμετωπίσει τη χιτλερική Γερμανία.

Άλλωστε, πριν το εν λόγω Σύμφωνο, η Βρετανία και η Γαλλία είχαν σπεύσει να υπογράψουν Σύμφωνο με τη ναζιστική Γερμανία, το 1938, αρνούμενες να υπογράψουν Συμφωνία με τη Σοβιετική Ένωση, για την αντιμετώπιση του χιτλερικού ναζισμού. Επίσης, η Πολωνία είχε υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία με το Χίτλερ το 1934.

Έτσι, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, η ΕΕ, το Ευρωκοινοβούλιο και φέτος, η προεδρεία της αντιδραστικής σλοβένικης κυβέρνησης, αλλά και διάφορες ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται αφειδώς από τα κονδύλια της ΕΕ επιχειρούν να οργανώσουν με αφορμή το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μόλοτοφ αντικομουνιστικές εκδηλώσεις καταφεύγοντας στο χοντροκομμένο αντικομμουνισμό.

Στόχος τους να συκοφαντήσουν την ΕΣΣΔ και το σοσιαλισμό, τα αντιστασιακά κινήματα κατά της ναζιστικής κατοχής, τους κομμουνιστές και τα κομμουνιστικά κόμματα των κατεχόμενων από τους ναζί χωρών. Ο αντικομμουνισμός και η συκοφάντηση των σοσιαλιστικών χωρών για την ΕΕ έχει αναχθεί σε αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης μαύρης προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών – καπιταλιστών επιδιώκοντας να μην μαθαίνουν οι νέες γενιές την προσφορά του σοσιαλισμού – κομμουνισμού στο τσάκισμα του χιτλεροφασισμού και στα κοινωνικο-δημοκρατικά δικαιώματα. Να μην μαθαίνουν ότι υπάρχει διέξοδος στα αδιέξοδα του ιμπεριαλισμού.

Γιατί οι ιμπεριαλιστές αδυνατούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους κατά λαών και χωρών. Γι’ αυτό καταφεύγουν στο ψέμα και την παραχάραξη της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θάβοντας τη μοναδική προσφορά του σοσιαλισμού στο τσάκισμα του φασισμού που είναι δημιούργημα και μορφή άσκησης της εξουσίας και του μονοπωλιακού κεφαλαίου όταν δεν μπορεί με άλλους τρόπους να τσακίσει το εργατικό κίνημα και να εφαρμόσει απρόσκοπτα τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική ΕΕ για την πλαστογράφηση και παραχάραξη της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την καθιέρωση της 23 Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων» όπως την ονομάζει, επιχειρώντας να εξισώσει το σοσιαλισμό με τον βάρβαρο-εγκληματικό φασισμό.

Η Ιστορία έχει γραφτεί με το αίμα των λαών -πρώτα από όλους της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού- των κομμουνιστών, των αντιστασιακών και δεν μπορεί να αλλοιωθεί.

Καταγγέλλουμε το Ευρωκοινοβούλιο και τη σλοβένικη προεδρεία που πρωτοστατούν στις εκδηλώσεις για την παραχάραξη της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ανέχονται, είτε ακόμα επιδοκιμάζουν εκδηλώσεις αποκατάστασης και απόδοσης τιμής σε συνεργάτες του ναζί κατακτητή, όπως και το γκρέμισμα μνημείων της Αντίστασης και την απαγόρευση των συμβόλων και της λειτουργίας και δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων, αντιστασιακών αγωνιστών και οργανώσεων.

Μεγάλες ευθύνες έχει η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που συμμετέχουν και εγκρίνουν τις παραπάνω αθλιότητες. Οι αντιστασιακοί έχοντας την πείρα της πάλης για την απελευθέρωση που διεξάχθηκε με επικεφαλής το ΕΑΜ και το ΚΚΕ, μαζί και ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψουν τέτοιες πρακτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative