Social Icons

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τους πυρόπληκτους δεν διασφαλίζουν την επιβίωση του λαού στη Βόρεια Εύβοια


Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τους πυρόπληκτους δεν διασφαλίζουν την επιβίωση του λαού στη Βόρεια Εύβοια

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τους πυρόπληκτους δεν διασφαλίζουν την επιβίωση του λαού στη Βόρεια Εύβοια


Τα αποσπασματικά και ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν την τραγικότατη κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Εύβοια. Αφήνουν τον λαό μόνιμα εκτεθειμένο σε φυσικές καταστροφές, χωρίς εξασφαλισμένο εισόδημα και δουλειά για τα επόμενα χρόνια, προσθέτουν νέες δυσκολίες επιβίωσης αντί να ανακουφίζουν και να στηρίζουν ουσιαστικά τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Αυτό που επείγει είναι:

100% αποζημίωση για όλους. Πλήρης, καθολική δωρεάν, άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπια, χωρίς πλαφόν-όρια, από το πρώτο ζώο - ρίζα κλπ.
Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ολοκληρωμένα - εκτεταμένα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά μέτρα με την άμεση συμμετοχή των ρετσινάδων, δασεργατών, σε συνδυασμό με τη διαχείριση του δάσους που θα δημιουργηθεί. Παίρνοντας υπόψη το ιδιαίτερο ανάγλυφο, την έκταση της καταστροφής, τις ιδιαίτερες απαιτήσεις υποδομής για τα χωριά, τις επιχειρήσεις, τα βοσκοτόπια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης που είναι ήδη πλήρως υποβαθμισμένα.

Οργανωμένο - επιστημονικό σχέδιο αναδάσωσης όλων των δασικών εκτάσεων που έχουν καεί με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Αντί για αυτά η κυβέρνηση:

· Ανακοίνωσε στεγαστική συνδρομή που όχι μόνο δεν καλύπτει την παραπάνω ανάγκη αλλά κατά 20% οδηγεί τους πυρόπληκτους στην ομηρία των τραπεζών και δανείων.

· Αφήνει στον αέρα την επιβίωση των ρετσινάδων, αγροτών, κτηνοτρόφων. Οι επιδοτήσεις που δίνει δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν την πλήρη αποκατάσταση σε μέσα, εργαλεία, τροφές, ζώα κλπ. που έχουν καταστραφεί ή που χρειάζονται ειδικά μέτρα στήριξης για να διατηρηθούν στον τόπο τους. Πόσο μάλλον δεν απαντούν από πού θα ζήσουν οι ρετσινάδες τα επόμενα χρόνια αφού καταστράφηκαν τα δάση από τα οποία ζουν. Από πού θα εξασφαλίσουν τροφή για τα ζώα τους οι κτηνοτρόφοι; Πώς θα αποκατασταθεί η ζημιά σε ελαιοκαλλιέργειες με 2-10 ευρώ το δέντρο;

· Εμπαίζει τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους που αντί για διαγραφή χρεών, προβλέπει ολιγόμηνη αναστολή. Πότε και πώς θα εξασφαλίσουν εισόδημα και θα καταφέρουν να αποπληρώσουν παλιά και νέα χρωστούμενα;

· Απλά αναφέρει ότι θα κάνει αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, δεν κάνει κουβέντα για προληπτικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

· Μοιράζει σε ιδιώτες «αναδόχους» την αναδάσωση των δασικών εκτάσεων ανοίγοντας το δρόμο να προχωρήσουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια στις καμένες περιοχές. Ταυτόχρονα μεταφέρει τη Δασική Υπηρεσία στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνδέοντας ακόμα περισσότερο τα δάση με τις επιζήμιες «πράσινες» επενδύσεις στο χώρο της Ενέργειας.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Ο λαός της Βόρειας Εύβοιας απέδειξε με τη μαχητική, ηρωική του στάση μέσα στην πύρινη λαίλαπα πως μπορεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να σώσει ο ίδιος τον εαυτό του.

Δεν χάθηκε καμία ζωή επειδή το εξασφάλισε η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία. Ό,τι σώθηκε σώθηκε από τη μάχη που έδωσαν σώμα με σώμα με τη φωτιά κάτοικοι, πυροσβέστες, εθελοντές. Για μια ακόμα φορά φάνηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού όταν αυτή αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και φυσικού πλούτου.

Ο θυμός, η αγανάκτηση, η οργή, αλλά και η πρωτοβουλία και άμεση δράση του λαού της Βόρειας Εύβοιας τώρα να γίνουν λαϊκή οργανωμένη διεκδίκηση, δράση, αλληλεγγύη για να εξασφαλιστεί η πλήρης αποζημίωση, για να προστατευτεί ο φυσικός πλούτος, για να θωρακιστεί ο λαός της Εύβοιας από νέες φυσικές καταστροφές.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει το έγκλημα διαρκείας των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι και να κάνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας που αφήνει τα δάση απροστάτευτα, το Πυροσβεστικό Σώμα υποστελεχωμένο με απαρχαιωμένες υποδομές, τους κατοίκους πλήρως εκτεθειμένους σε κάθε φυσικό φαινόμενο και καταστροφή. 

Το σχέδιό τους για την επόμενη μέρα, με «σημαία» το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η θυσία των λαϊκών δικαιωμάτων και του φυσικού πλούτου στο βωμό των κερδών των «φαιοπράσινων» επενδυτών.

Υπάρχει πολύτιμη πείρα, η όποια αποκατάσταση ζημιών έχει γίνει σε άλλες περιοχές ήταν αποτέλεσμα λαϊκής, οργανωμένης πίεσης και διεκδίκησης. Τα ανεπαρκέστατα μέτρα μπροστά στο μέγεθος των καταστροφών που κάθε φορά παίρνουν οι κυβερνήσεις κολλάνε σε μακροχρόνιες διαδικασίες, ενώ μεγάλο μέρος των πληγέντων δεν αποζημιώνεται καν. 

Ο λαός της Βόρειας Εύβοιας γνωρίζει το πώς αντιμετωπίστηκαν οι συνέπειες από τις πυρκαγιές στη Λίμνη και τη φονική πλημμύρα στο Μαντούδι, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι αποζημιώσεις για τα σπίτια, τις υποδομές προϋπόθεταν οι ίδιοι οι πληγέντες να βάλουν το χέρι στη τσέπη για τις μελέτες, να προσκομίζουν τιμολόγια για την υποδομή που έχασαν, να μετράνε και να ψάχνουν οι ίδιοι τα καμένα και πνιγμένα ζώα που χάθηκαν. Να εξαιρούνται τα αδήλωτα ζώα, σπίτια, στάβλοι κλπ., να τίθενται περιορισμοί για τις ανεπαρκείς αποζημιώσεις που εξαιρούν τους μικροϊδιοκτήτες.

Καμία επανάπαυση πως η «Ειδική Επιτροπή Οικονομικής Ανασυγκρότησης» της κυβέρνησης θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οι διάφοροι «σωτήρες» το μόνο που κάνουν είναι να κατευνάζουν τις αντιδράσεις και τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών δυνάμεων.

Σε κάθε χωριό, πόλη οι κάτοικοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Οργανώνοντας Επιτροπές Αγώνα, αλληλεγγύης, διεκδίκησης, διαμορφώνοντας όρους πίεσης σε κυβέρνηση – Περιφέρεια - δήμους για 100% αποζημιώσεις, άμεσα μέτρα στέγασης – διατροφής - υγιεινής διαβίωσης για όλους τους πυρόπληκτους, άμεση καταγραφή όλων των ζημιών, να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης, μέτρα αντιπυρικής προστασίας. 

Να αξιοποιηθεί η πολύτιμη πείρα των ρετσινάδων, άλλων επαγγελματιών και εργαζομένων της περιοχής που γνωρίζουν το δάσος, συμβάλλοντας με σταθερό εισόδημα στην αποκατάσταση του δάσους..

Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ

12/8/2021

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative