Social Icons

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Επιστολή - Απάντηση Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στη Δήμαρχο Στυλίδας


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΖΑΓΑΡΙΩΤΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ Π.Ε.Α.Ε.Α  ΛΑΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΖΑΓΑΡΙΩΤΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ Π.Ε.Α.Ε.Α  ΛΑΜΙΑΣ
Επιστολή – Απάντηση Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στη Δήμαρχο Στυλίδας

Επιστολή - Απάντηση Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στη Δήμαρχο Στυλίδας
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
  
 Λαμία   23 Ιουνίου 2021 

ΠΡΟΣ: Την κα. Βιργινία Στεργίου, Δήμαρχο του Δήμου Στυλίδας 

Ελ. Βενιζέλου 31 - ΣΤΥΛΙΔΑ 

ΚΟΙΝ. Κα Ειρήνη Ζαγαριώτου, Αντιδήμαρχο Στυλίδας, Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Στυλίδας, Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ,  STYLIDA NEWS.

ΘΕΜΑ: Μνημείο Εθνικής Αντίστασης Στυλίδας


ΣΧΕΤ. 3286/12-4-2021/ Δήμος Στυλίδας/ Γραφείο Αντιδημάρχου 

Κυρία Δήμαρχε, 

Λάβαμε το παραπάνω σχετικό έγγραφο της Αντιδημάρχου σας, κας Ζαγαριώτου, με το οποίο, ζητήσατε από το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να σας παράσχει στοιχεία για ορισμένους από τους αγωνιστές που αναγράφονται στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης Στυλίδας. Αρχικά, αναρωτηθήκαμε για τους σκοπούς σας και γιατί τα ζητάτε από εμάς, αφού οι υπηρεσίες του Δήμου σας έχουν κάθε στοιχείο στα αρχεία τους για τους νεκρούς  και ζώντες δημότες και θα σας ήταν πιο εύκολο και συντομότερο να τα αναζητήσετε  «οίκοθεν».  

Λάβαμε υπόψιν μας και ορισμένα γεγονότα από το Δήμο Στυλίδας: 

•Την παλαιότερη, αποτυχημένη προσπάθεια, που εκπορευόταν από συγκεκριμένο αντιδραστικό -και όπως αποδείχτηκε νομικά, εγκληματικού χαρακτήρα- πολιτικό χώρο, να αμφισβητηθεί το μνημείο που βρίσκεται στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης Στυλίδας. 
•Την αυθαίρετη και ξαφνική από μέρους σας αλλαγή τοποθεσίας κατάθεσης στεφανιού για την Εθνική Αντίσταση κατά τον τελευταίο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου για δημιουργία τετελεσμένων, χωρίς απόφαση -ούτε καν ενημέρωση- του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας. 
•Την εξαπάτηση του Παραρτήματός μας, αλλά και του Δημοτικού σας Συμβουλίου για τη συντήρηση του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης, αφού επισκευάσατε άλλο μνημείο στο Πάρκο του Λαού και μάλιστα με παράτυπη -όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε- χρηματοδότηση. 
•Την ομολογία των προθέσεών σας, σε διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ., ότι σκοπεύετε να «αξιοποιήσετε» το μνημείο του Πάρκου του Λαού για κατάθεση στεφάνων. 

Μετά τα παραπάνω, ως Παράρτημα Λαμίας δεν συμμετέχουμε σε καμιά διαδικασία «επαναξιολόγησης» όσων έχει ήδη καταγράψει η ιστορική μνήμη και αποδεχτεί, χρόνια τώρα, ο ελληνικός λαός.  Ούτε στη δημιουργία ενός μνημείου «αχταρμά» που θα έχει λίγα απ’ όλα και θα είναι αποδεκτός τόπος από όλους, ακόμα και από τους πολιτικούς απογόνους των απόντων του αγώνα, των  ρψάσπιδων, των δοσίλογων, των γερμανοτσολιάδων και των σύγχρονων νοσταλγών των ναζί που «ζητούν τα ρέστα» από εκείνους οι οποίοι έδειξαν γνήσιο πατριωτισμό. 

Κυρία Δήμαρχε,

Μην τοποθετείτε, λοιπόν, το Δήμο Στυλίδας και τη Δήμαρχό του σε αυτό το μαύρο μπλοκ. 
 «Γυρνώντας τις πλάτες σας» στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Στυλίδας και στο πνεύμα της αντίστασης και της σύγκρουσης με τον εκάστοτε ισχυρό που αυτή σαλπίζει, δώσατε, στην πράξη, ξεκάθαρο αρνητικό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα. Ιδίως στις νεότερες γενιές. 

Παίρνετε μέρος στην προσπάθεια που γίνεται να ξαναγραφτεί η ιστορία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, όπως ορίζει η αντικομμουνιστική, επίσημη πλέον, πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία με το Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο την περίφημη «θεωρία των δύο άκρων» εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό για να «ξεπλύνει» τον δεύτερο.      

Σας καλούμε να «επιστρέψετε» στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης Στυλίδας όπως γινόταν μέχρι τώρα την 28η Οκτωβρίου. Να σταματήσετε άμεσα τη διαδικασία που ακολουθείτε. Άλλωστε δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε, χρησιμοποιώντας την όποια, περιστασιακή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι Δημοτικές αρχές είναι παροδικές, ενώ τα μνημεία και η ιστορία τους μόνιμα. 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φουσέκης Χρήστος                                               Χρυσαφόπουλος Τιμολέων



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative