Social Icons

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ, του ΘΑΝΟΥ ΜΠΛΟΥΝΑ…


H ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ του ΘΑΝΟΥ ΜΠΛΟΥΝΑ...

H ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΗΚΕ


Κάτι άρχισε ν’ αλλάζει στο Πάρκο του Λαού της πόλης μας με την αναφερόμενη στον τίτλο επιχορήγηση κι αυτό είναι ευχάριστο! Όπως ευχάριστο είναι και το βάψιμο του παλιού βαγονιού, στο οποίο αναφέρθηκε από τον παιδότοπο με την παιδική χαρά η δήμαρχός μας (Για να μην μπερδεύω με όρους όσους δεν ζουν στη Στυλίδα και δεν έχουν βρεθεί στο πάρκο: Το 30 περίπου στρεμμάτων Πάρκο του Λαού (έργο της οκταετίας ΄91-98) περιλαμβάνει εκτός των άλλων παιδότοπο, ο οποίος με τη σειρά του περιλαμβάνει παιδική χαρά-πάρκο κυκλοφοριακής (τμήμα αστικού τύπου) και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με επαρχιακή οδό)..
 
Κανείς δεν θα διαφωνήσει με το ότι τα έργα αυτά είναι καλοδεχούμενα! ΟΜΩΣ: Το ποσό της επιχορήγησης υπήρξε πολύ μεγάλο την παιδική χαρά της πόλης μας και του Καραβομύλου. Από τον (τυχερό) εργολάβο, που ανέλαβε τις εργασίες, θα μπορούσε (και μπορεί ακόμα) να ζητηθεί να προσφέρει επιπλέον χωρίς πρόσθετη αμοιβή και την ανακαίνιση της μικρής παιδικής χαράς στο Κοκκινόχωμα. 
Επιπλέον, δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί και να μεγαλώσει (χωρίς δική του ευθύνη) η απαράδεκτη ζημιά που διαπράχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ζημιά την οποία τότε είχα επισημάνει με κείμενο και φωτογραφίες, φυσικά χωρίς να ιδρώσει το αφτί του αλήστου μνήμης τότε δημάρχου. 

Εξηγούμαι:

Το βαγόνι (όπως και το αεροπλάνο που υπήρχε στον χώρο, απ’ όπου έγινε η δήλωση της δημάρχου μας, καθώς και μερικές δεκάδες σήματα κυκλοφορίας) αποτελούσαν αναπόσπαστα εκθέματα του παιδότοπου με το μοναδικό τότε στον νομό ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΠΚΑ)», για το οποίο τότε ο δήμος, με προσφορές επιχειρηματιών του νομού είχε αποχτήσει παιδικά αυτοκίνητα και ποδήλατα, και σε συνεργασία με την τροχαία παρέδιδε μαθήματα σε μαθητές του δημοτικού.

Δυστυχώς, αυτά μαζί με μερικές δεκάδες ποδήλατα για μεγαλύτερους μαθητές (που είχαν εξασφαλιστεί και για το νεοϊδρυθέν τότε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς και σε χρόνο ρεκόρ το ‘99 από το βαγόνι, όπου φυλάσσονταν και τα σήματα κυκλοφορίας που είχαν τοποθετηθεί σε όλον τον παιδότοπο τα εξαφάνισε (όλα εκτός από ένα) η φθορά του χρόνου και η αδιαφορία των υπευθύνων. 

Παρ’ όλα αυτά, το ΠΚΑ εξακολουθούσε ως πριν από μερικά χρόνια να είναι εκεί στη διάθεση κάθε δημοτικής αρχής, που θα αποφάσιζε, σε συνεργασία με την τροχαία, να συνεχιστούν τα μαθήματα, όχι μόνο για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου μας, αλλά και για μαθητές άλλων δήμων που επισκέπτονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή πραγματοποιούν εκδρομές στο Πάρκο του Λαού.
 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (!), ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ! Η προηγούμενη δημοτική αρχή περιέφραξε μόνον το τμήμα της παιδικής χαράς και μαζί με αυτό και τους δρόμους με τους οποίους επικοινωνούσε το «αστικό τμήμα» του ΠΚΑ με τον υπόλοιπο χώρο και την «επαρχιακή οδό». Επιπλέον, στα σημεία της περίφραξης αυτών των δρόμων ΟΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΡΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, τοποθέτησε σταθερά παγκάκια.

 Και σαν να μην έφτανε αυτό, η σημερινή δημοτική αρχή τοποθέτησε κι άλλα παγκάκια αλλά και όργανα και δοχεία απορριμμάτων μέσα στους δρόμους της παιδικής χαράς, η οποία είχε σχεδιαστεί από την ΕΛΠΑ ώστε να αποτυπώνει την κάτοψη κάποιας μικρής πόλης, με δρόμους και οικοδομικά τετράγωνα, που διαθέτουν στις άκρες τους (υποτιθέμενα) πεζοδρόμια και, αντί για σπίτια, όργανα παιγνιδιού.
 
Θα μπορούσα να υποθέσω ότι η δήμαρχός μας αγνοεί ότι η παιδική χαρά λειτουργούσε με τον υπόλοιπο παιδότοπο ως ΠΚΑ. Το αγνοούσε και κάποιος συνεργάτης της, στον οποίο εξήγησα πριν από εβδομάδες τι πρέπει να κάνει ο εργολάβος, πριν απ’ την παράδοση του έργου, ώστε να διορθωθεί έστω και τώρα η ζημιά που έχει γίνει. Κι επειδή του ζήτησα να μεταφέρει όσα του είπα, για να μην κάθομαι να γράφω διατρέχοντας τον κίνδυνο να θεωρηθώ ότι κάνω αντιπολίτευση, είμαι βέβαιος ότι της τα μετέφερε. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει διάθεση επανόρθωσης… Χρόνος, ως την ολοκλήρωση των εργασιλων και την αποχώρηση του εργολάβου, υπάρχει ακόμα…

Υ.Γ.: Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες που παραθέτω είναι από άλλους δήμους και δείχνουν πώς ήταν και πώς λειτουργούσε μετά τη δημιουργία του και το ΠΚΑ Στυλίδας. Οι πέντε επόμενες δείχνουν πως αχρηστεύτηκε το τμήμα του ΠΚΑ από την προηγούμενη και την παρούσα δημοτική αρχή με την περίφραξη και την τοποθέτηση πάνω στο οδόστρωμα σταθερών καθισμάτων, δοχείων απορριμμάτων και μικρών οργάνων παιδικής χαράς. 
Η τελευταία απεικονίζει την "επαρχιακή" οδό του ΠΚΑ δίπλα στην αποξηρανθείσα τεχνητή λίμνη και το μοναδικό σήμα κυκλοφορίας που έχει απομείνει, θλιβερό ενθύμιο από την εποχή που λειτουργούσε το ΠΚΑ.

Θάνος Μπλούνας
π. δήμαρχος Στυλίδας
Στυλίδα 24/7/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative