Social Icons

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημ. Συμβ. Στυλίδας για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα


Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημ. Συμβ. Στυλίδας για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα
Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημ. Συμβ.  Στυλίδας για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. που εδρεύει στη Στυλίδα, σύμφωνα με πληροφορίες οδεύει προς οριστική παύση λειτουργίας και ήδη έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, ανησυχία και προβληματισμός στην τοπική κοινωνία.

Η Στυλίδα είναι το μόνο αστικό κέντρο στο Δήμο, κατά συνέπεια το συγκεκριμένο Κατάστημα εξυπηρετεί εκτός από τους χιλιάδες δημότες του Δήμου Στυλίδας από όλες τις Δημοτικές Ενότητες και εκατοντάδες άλλους διερχόμενους και επισκέπτες της περιοχής, ενώ παράλληλα διευκολύνει κάθε είδους συναλλαγή σχετική με το λιμένα της Στυλίδας. 

Ειδικά μετά την απομάκρυνση και άλλων υποκαταστημάτων τραπεζών από την έδρα του Δήμου, αυξήθηκε ο όγκος των συναλλαγών εξυπηρετώντας ευρύτερα - πολίτες και περιοχές - λόγω της κομβικής γεωγραφικής θέσης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Στυλίδας, αλλά και λόγω των πολυτομεακών παραγωγικών συγκριτικών του δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων. Γι΄ αυτούς τους λόγους θα ήταν φυσικό κι επόμενο να επιδιώξει την περαιτέρω ενδυνάμωση και ισχυροποίηση της θέσης της αφού η δυναμική προοπτική της ευρύτερης περιοχής της Στυλίδας μπορεί να το διασφαλίσει.

Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι η φημολογούμενη παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα αποτελεί ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που προδικάζει μια κατάσταση που μόνον κακό μπορεί να προοιωνίζει για την ανάπτυξη του τόπου μας και τις σχέσεις συνεργασίας κι εμπιστοσύνης της Τράπεζας Πειραιώς με τους πελάτες της. Και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και δυσμενή περίοδο εξαιτίας των επιπτώσεων της παρατεταμένης οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Βεβαίως δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι η τεχνολογική πρόοδος είναι μια βασική παράμετρος που απαντάει σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ανάγκες συναλλαγών κι επικοινωνίας. Όμως, αυτό δεν μπορεί να είναι το επιχείρημα για την παύση και τη συρρίκνωση των τραπεζικών καταστημάτων. Κι αυτό όταν υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες και συνάνθρωποί μας, οι οποίοι όχι μόνον δεν έχουν τη γνώση, την ευχέρεια και την υποστήριξη ώστε να διαχειριστούν με ευκολία κι αποτελεσματικότητα τα νέα τραπεζικά συστήματα και προγράμματα, που προέκυψαν με γρήγορους ρυθμούς, αλλά ταυτόχρονα πολλοί είναι εκείνοι που επιζητούν τη σιγουριά και την αμεσότητα των τραπεζικών συναλλαγών με τη φυσική παρουσία, πρόσωπο με πρόσωπο.

Ήδη στο άκουσμα της πιθανότητας παύσης της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος οι αγρότες κυρίως ,οι επιχειρηματίες αλλά και όλοι οι πολίτες είναι ανάστατοι μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και εκφράζουν έντονα την αγωνία και την δυσαρέσκεια τους.

Ο Δήμος Στυλίδας και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας είναι μια δυναμική και διαρκώς αναπτυσσόμενη περιοχή. Διαθέτει ένα πλούσιο ανάγλυφο και είναι ένας τόπος ευλογημένος όπου καλλιεργούνται και παράγονται από τους ακάματους αγρότες μας ποικιλίες ποιοτικών προϊόντων με κορυφαίο την ελιά, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται η αλιεία και το εμπόριο λόγω του λιμανιού της Στυλίδας. 

Συνεπώς οι πολύχρονες συναλλαγές των δημοτών μας αλλά κυρίως οι συναλλαγές με όλο το φάσμα των ανθρώπων του δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εξυπηρετούσαν στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Ας υπογραμμιστεί ότι σε μια κατά βάση αγροτική περιοχή, όπως είναι ο Δήμος της Στυλίδας και μετά την ενσωμάτωση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, το μέγεθος των ευθυνών της Τράπεζας Πειραιώς είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Οι πελάτες, οι συναλλασσόμενοι, λοιπόν, αλλά και οι εργαζόμενοι στην περίπτωση της παύσης της λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος θα κληθούν ν΄ αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της διακοπής ενός καταστήματος που λειτουργούσε επί δεκαετίες στον τόπο μας έχοντας τη δική του συνεισφορά στην πορεία και στην εξέλιξη του τόπου μας. 

Αλλά και των καθημερινών μετακινήσεών τους σε τραπεζικά καταστήματα μακρινών περιοχών με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε εξυπηρέτηση, χρόνο, κόστος, ασφάλεια προκαλώντας και δημιουργώντας συνθήκες ανισότητας και τραπεζικού αποκλεισμού σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις αντιμετώπισης δυσκολιών τόσο στην πρόσβαση όσο και στη χρήση χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών που είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή των πολιτών στο σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό κι εργασιακό γίγνεσθαι.

Είναι πασιφανή λοιπόν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν για την Ανατολική Φθιώτιδα συνεπώς και για το Δήμο με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στη Στυλίδα. Είναι δικαιολογημένο κι επόμενο ότι η ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος στη Στυλίδα να έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της όποιας συνεργασίας με το Δήμο μας και τα Νομικά του Πρόσωπα.

Εδώ και αρκετά χρόνια με την συσσώρευση των υπηρεσιών στα Αστικά Κέντρα και με τις οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές δυστυχώς συρρικνώνονται. Μη γίνουμε λοιπόν και εμείς συνεργοί στο μαρασμό της υπαίθρου και των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα, ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τον τουρισμό αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση.

Για τους προαναφερθέντες λόγους η Δημοτική Αρχή:

- Εκφράζει την έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία της κι επιπλέον την εναντίωσή της σε κάθε κίνηση που τείνει να υποβαθμίσει τον τόπο μας και να δυσχεράνει τις συλλογικές προσπάθειες για την ανάδειξη κι ανάπτυξη του.

- Ζητά την επανεξέταση και την επαναξιολόγηση κάθε τωρινού και μελλοντικού σχεδιασμού ή πρότασης για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Στυλίδας.

-Επισημαίνει την αναγκαιότητα της παραμονής και μάλιστα της ενδυνάμωσης του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα, λόγω του αυξημένου κύκλου εργασιών του.

-Υπογραμμίζει την υποχρέωση και την αναγκαιότητα της συμβολής όλων μας στην τοπική, περιφερειακή κι εθνική ανάπτυξη, με προτεραιότητα τον άνθρωπο, την εταιρική κοινωνική ευθύνη, το αμοιβαίο και συλλογικό όφελος.

-Τονίζει το ειδικό βάρος που έχει η Τράπεζα Πειραιώς για τη γεωργοκτηνοτροφική περιοχή μας από το γεγονός ότι στην Τράπεζα Πειραιώς έχει περιέλθει η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας .

-Ζητά την παρέμβαση, τη συμπαράσταση και την αρωγή της πολιτείας κι όλων των αρμοδίων ώστε το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να συνεχίσει απρόσκοπτα κι επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου τη λειτουργία του.

-Τέλος, δηλώνει τη βούληση κι την αποφασιστικότητά του Δήμου Στυλίδας ν΄ αγωνιστεί για να στηρίξει κάθε προσπάθεια και δράση που προάγει κι ενώνει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Ενόψει των ανωτέρω o πρόεδρος καλεί το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ


Υιοθετεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας και :

- Εκφράζει την έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία του κι επιπλέον την εναντίωσή του σε κάθε κίνηση που τείνει να υποβαθμίσει τον τόπο μας και να δυσχεράνει τις συλλογικές προσπάθειες για την ανάδειξη κι ανάπτυξη του.

- Ζητά την επανεξέταση και την επαναξιολόγηση κάθε τωρινού και μελλοντικού σχεδιασμού ή πρότασης για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Στυλίδας.

- Επισημαίνει την αναγκαιότητα της παραμονής και μάλιστα της ενδυνάμωσης του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα λόγω και του αυξημένου κύκλου εργασιών του.

- Υπογραμμίζει την υποχρέωση και την αναγκαιότητα της συμβολής όλων μας στην τοπική, περιφερειακή κι εθνική ανάπτυξη, με προτεραιότητα τον άνθρωπο, την εταιρική κοινωνική ευθύνη, το αμοιβαίο και συλλογικό όφελος.

- Τονίζει το ειδικό βάρος που έχει η Τράπεζα Πειραιώς για τη γεωργοκτηνοτροφική περιοχή μας από το γεγονός ότι στην Τράπεζα Πειραιώς έχει περιέλθει η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας .

- Ζητά την παρέμβαση, την συμπαράσταση και την αρωγή της πολιτείας κι όλων των αρμοδίων ώστε το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να συνεχίσει απρόσκοπτα κι επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου τη λειτουργία του.

- Τέλος, δηλώνει τη βούληση κι την αποφασιστικότητά του Δήμου Στυλίδας ν΄ αγωνιστεί για να στηρίξει κάθε προσπάθεια και δράση που προάγει κι ενώνει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων Υπουργών, των Βουλευτών του Ν. Φθιώτιδας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, της Περιφερειακής Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, το Υποκατάστημα της Στυλίδας και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative