Social Icons

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Γιάννης Οικονόμου - Ανακοίνωση Επέκτασης Αλιευτικών Καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας


Γιάννης Οικονόμου - Ανακοίνωση Επέκτασης Αλιευτικών Καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας
Γ. Οικονόμου: «Οι επεκτάσεις των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας θα δώσουν νέα πνοή στα δύο ψαροχώρια μας»

· Η συνολική δημόσια δαπάνη για την επέκταση των αλιευτικών καταφυγίων Γλύφας και Αχλαδίου ανέρχεται στα 4.797.000 ευρώ
· Έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα για την τοπική αλιεία

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, επισκέφθηκαν σήμερα το αλιευτικό καταφύγιο Αχλαδίου και το αλιευτικό καταφύγιο Γλύφας του Δήμου Στυλίδας ανακοινώνοντας και επίσημα την υπογραφή των αποφάσεων ένταξης έργων επέκτασης τους για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020.
Γιάννης Οικονόμου - Ανακοίνωση Επέκτασης Αλιευτικών Καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας

Η συνολική δημόσια δαπάνη για τα έργα επέκτασης και των 2 αλιευτικών καταφυγίων ανέρχεται περί τα 4.797.000 ευρώ. Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησης των ενταγμένων έργων είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Φορέας Λειτουργίας και συντήρησης αυτών είναι το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας.

Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Αχλαδίου νομού Φθιώτιδας


Σχετικά με την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Αχλαδίου η συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται 2.765.000€ και αφορά την βελτίωση και επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου. Το έργο κρίνεται αναγκαίο, έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και είναι προς όφελος των επαγγελματιών αλιέων της περιοχής καθώς θα προσφέρει αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και αναβάθμιση των παροχών του καταφυγίου στους χρήστες του. Μετά την ολοκλήρωση των έργων θα μπορούν να ελλιμενιστούν με ασφάλεια 74 αλιευτικά σκάφη. 

Η λειτουργία του καταφυγίου αναμένεται να βελτιωθεί, ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μεγαλύτερου χώρου για τον ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών καθώς και χώρων στάθμευσης ή διακίνησης οχημάτων. Η επέκταση του καταφυγίου εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής αλιείας με τη δημιουργία μιας σύγχρονης αλιευτικής εγκατάστασης. Επίσης αναμένεται η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού, συμβάλλοντας στην αύξηση του εισοδήματός τους, λόγω του ότι θα έχει θετική επίδραση στις οικονομικές τους δραστηριότητες.

Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Γλύφας νομού Φθιώτιδας

Σχετικά με την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Γλύφας η συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται στα 2.032.000€ και αφορά την βελτίωση και επέκταση του. Με την επέκταση του καταφυγίου θα βελτιωθούν οι συνθήκες ελλιμενισμού και θα δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση. Ακόμη θα μπορούν να προσεγγίσουν και λόγω της γειτνίασης της Γλύφας με την εθνική οδό, για ανεφοδιασμό και εκφόρτωση των αλιευμάτων τους μεγάλα σκάφη (γρι-γρι). 

Τέλος θα εξυπηρετηθούν και οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της ευρύτερης περιοχής. Με την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές και λειτουργικό αλιευτικό καταφύγιο με 31 νέες θέσεις ελλιμενισμού.

Γιάννης Οικονόμου - Ανακοίνωση Επέκτασης Αλιευτικών Καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας
Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά : «Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο με δουλειά και συνεργασία να ξεμπλοκάρουμε την ένταξη δύο πολύ σημαντικών έργων ανάπτυξης και υποδομής για το παράκτιο μέτωπο της Ανατολικής Φθιώτιδας, αλλά και ολόκληρου του Νομού. Οι επεκτάσεις των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας θα δώσουν νέα πνοή στα 2 ψαροχώρια μας ενισχύοντας την ταυτότητα τους, εκσυγχρονίζοντας τη δουλειά των αλιέων, προσελκύοντας μεγαλύτερα σκάφη και εν τέλει ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας που ενισχύουν το τοπικό εισόδημα. Για εμάς, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα 2 αυτά έργα, σε Αχλάδι και Γλύφα είναι ένα ακόμα κομμάτι του παζλ στις παρεμβάσεις που κάνουμε στην Φθιώτιδα.

 Ξεμπλοκάραμε το αρδευτικό έργο στη Βίστριζα, δημοπρατήσαμε μετά από πολύ καιρό στασιμότητας το αρδευτικό έργο στην Ηράκλεια, εξασφαλίσαμε χρήματα για να μελετήσουμε το έργο των κλειστών αρδευτικών δικτύων στην Ανθήλη και συνεχίζουμε με οδηγό μας τις συνέργειες, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα υποδομής και ουσίας που θα απελευθερώσουν την ισχύ του πρωτογενή τομέα και θα τον καθιερώσουν ως αναπτυξιακό θεμέλιο στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας».

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τη Γλύφα, αλλά και το ψαροχώρι του Αχλαδίου Φθιώτιδας με τον Υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου και ανακοινώσαμε την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την εκτέλεση έργων επέκτασης των δυο αλιευτικών καταφυγίων. Καταφέραμε με σκληρή δουλειά και καλή συνεργασία να ικανοποιήσουμε δυο αιτήματα που χρόνιζαν, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι απαντούμε με έργα στις ανάγκες του αλιευτικού στόλου της περιοχής. 

Παράλληλα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτελεί σημαντικά έργα αναβάθμισης των λιμένων της Π.Ε. Φθιώτιδας. Αυξάνει κατακόρυφα τις δυνατότητες των λιμενικών εγκαταστάσεων της περιοχής, με ευεργετικές συνέπειες για την αλιεία, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.
Γιάννης Οικονόμου - Ανακοίνωση Επέκτασης Αλιευτικών Καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative