Social Icons

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Στυλίδα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Στυλίδας στα θέματα της ημερησίας διάταξης


Στυλίδα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Στυλίδας στα θέματα της ημερησίας διάταξης
Οι θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στα θέματα της ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 και ώρα 2.00 μ.μ.


Στο 1ον θέμα ψηφίσαμε ΝΑΙ. Είναι γνωστή η αντίθεση μας στον προϋπολογισμό και η καταψήφιση του επί της αρχής. Στην συγκεκριμένη αναμόρφωση υπάρχουν τροποποιήσεις που αφορούν έσοδα και δαπάνες αναγκαίες για τους δημότες οπότε δώσαμε θετική ψήφο.

Στο 2ον θέμα ψηφίσαμε ΝΑΙ

Στο 3ον θέμα ψηφίσαμε ΟΧΙ. Η θέση μας είναι η ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλες τις θάλασσες και η ελεύθερη χωρίς αντίτιμο χρήση όλων των παραλιών για όλους τους κατοίκους. Είμαστε αντίθετοι με την εμπορευματοποίηση τους.

Στο 4ον θέμα ψηφίσαμε ΟΧΙ. Στην εισήγηση περιγράφεται η δημοτική έκταση περιέχουσα παιδότοπο και εκτάσεις πρασίνου. Δεν συμφωνούμε αυτά να δοθούν χρήση σε ιδιώτες και καταψηφίσαμε το θέμα.

Στο 5ον θέμα ψηφίσαμε ΝΑΙ.

Στο 6ον θέμα αναβλήθηκε.

Στο 7ον θέμα ψηφίσαμε ΟΧΙ. Έχουμε αναπτύξει ανάλογες απόψεις στην συζήτηση για την“ αντιπλημμυρική προστασία”. Η υλοποίηση των στόχων του Κλεισθένη για την λειτουργία των δήμων ως μηχανισμών στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων γίνεται με θρησκευτική ευλάβεια.

Όπου καταστροφή και συμφορά, οι εργολάβοι μέσα.

Τα θέματα αυτά είναι πολύ σοβαρά και δεν αντιμετωπίζονται με απολογισμό καταστροφών και με το να μαζεύουμε τις συνέπειες .Πρωταρχικό μέλημα πρέπει να είναι η λήψη μέτρων για την αντισεισμική θωράκιση της κάθε πόλης ,της κάθε περιοχής.

Τέτοια δεν μπορεί να υπάρχει αν δεν ξεκινήσουμε από τον έλεγχο της αντισεισμικής αντοχής και της στατικής θωράκισης των δημοτικών κτιρίων.

Κάτι τέτοιο που χρόνια προτείνει κάθε χρόνο η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο δεν γίνεται γιατί οι τεχνικές μελέτες στοιχίζουν και επομένως οι δαπάνες αυτές για την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι επιλέξιμες. Τόσο τους ενδιαφέρει η απώλεια ανθρώπινων υπάρξεων και περιουσιών. Αν επρόκειτο για κινδύνους σε κάποια βιομηχανία τότε είναι επιλέξιμα και χρηματοδοτούνται .

Πως μπορούμε να μιλάμε για αντισεισμική προστασία χωρίς αντισεισμική θωράκιση πρώτα και κύρια των δημοσίων κτιρίων;

Όλα τα άλλα εκτός από την εξασφάλιση των κερδών των εργολάβων είναι επόμενης σημασίας και στοχεύουν περισσότερο στο να αποπροσανατολίσουν και να ρίξουν στάχτη στα μάτια των δημοτών ότι τάχα εδώ γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις σε αυτόν τον τομέα .

Κάποια ανώτερη δύναμη να βάλει το χέρι της να μην έχουμε ισχυρό σεισμό στην περιοχή .Για αυτούς τους λόγους καταψηφίσαμε.

Στο 8ον θέμα ψηφίσαμε ΝΑΙ

Στο 9ον θέμα ψηφίσαμε ΟΧΙ Έχουμε εκφράσει τις αντιθέσεις μας και έχουμε καταψηφίσει τον κανονισμό ύδρευσης για μια σειρά ζητήματα ,όπως τις προβλέψεις ποινών προστίμων μέτρων κ.λ.π. κατά των καταναλωτών δημοτών και για τους ίδιους λόγους καταψηφίσαμε την εισήγηση.

Στο 10ον θέμα ψηφίσαμε ΝΑΙ. Έχουμε καταψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα επί της αρχής εκφράζοντας την διαφορετική φιλοσοφία μας για τις πηγές χρηματοδότησης και εσόδων των δήμων ,τον ρόλο των δήμων στην ιεράρχηση των έργων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και της περιοχής και όχι με βάση τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που γίνονται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κερδών και των συμφερόντων των ιδιωτών εργολάβων κ.λ.π. και το ποιος τελικά πληρώνει τον λογαριασμό. 

Κατ εξαίρεση θα συμφωνήσουμε μιας και η συγκεκριμένη τροποποίηση αφορά την βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας ,αναγκαίας για την πόλη μας.

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative