Social Icons

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιουνίου 10:30 το πρωί Πλατεία Ελευθερίας


Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιουνίου 10:30 το πρωί Πλατεία Ελευθερίας

Το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης να πεταχτεί στα σκουπίδια!


Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιουνίου 10:30 το πρωί Πλατεία Ελευθερίας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας χαιρετίζει τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που απέργησαν, τους αγρότες τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, την νεολαία που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιούνη

Η επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των συνδικάτων στην Λάμια, στην ΛΑΡΚΟ και σε κάθε πόλη της Ελλάδας, έβαλε τη βάση για κλιμάκωση του αγώνα, έδειξε την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα θέλει να περάσει μέτρα που κατεδαφίζουν πολύ σημαντικές κατακτήσεις, που με αγώνες και θυσίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στέλνουμε στον αγύριστο, τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Χατζηδάκης, γιατί ξέρουμε πως θα επηρεάσουν πολύ σοβαρά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, πως μας ετοιμάζουν έναν μεσαίωνα στην εργασία. Οι εξαγγελίες έρχονται να ικανοποιήσουν τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών και να χειροτερέψουν τη θέση των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή έχουν διαμορφώσει μία εργασιακή ζούγκλα και με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση θα βαθύνει πολύ περισσότερο την εκμετάλλευση που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Με το νομοσχέδιο έκτρωμα οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν την ελευθερία στη σταθερή δουλειά στο οκτάωρο ή στο 7ωρο για όσους κλάδους το έχουν κατακτήσει.

Αντίθετα υπάρχουν άπειρες ελαστικές μορφές εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, σπαστά ωράρια.

Επίσης εκτός από τους ανέργους, υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι με περιστασιακή εργασία, λίγες ώρες δουλειά τη μέρα, ή τη βδομάδα χωρίς σταθερό εισόδημα, άρα χωρίς αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι για την ελευθερία των εργοδοτών.

Στην προσπάθειά της να κάνει το μαύρο άσπρο, λέει πως η επέκταση του εργάσιμου χρόνου είναι πρόοδος τη στιγμή που αποδεδειγμένα οι πολλές ώρες δουλειάς ευθύνονται για σωρεία εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων και μία σειρά ασθένειες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους όταν ισχυρίζεται ότι με τις αλλαγές στα εργασιακά θα δυναμώσει η θέση τους στην εργασία.
  • Πόσο δυνατός αλήθεια θα αισθάνεται κάποιος όταν δεν ξέρει πότε θα δουλεύει, πόσο θα δουλεύει, πώς θα δουλεύει.
  • Πόσο δυνατός θα αισθάνεται ο εργαζόμενος όταν θα μπορεί να τον υποχρεώνει να δουλεύει ο εργοδότης 13 ώρες τη μέρα και για 6 μήνες.
  • Πόσο δυνατός θα αισθάνεται όταν θα τον απασχολεί ο εργοδότης όσες Κυριακές θέλει.
Δυνατός εργάτης είναι οργανωμένος εργάτης που παλεύει για τα δικαιώματα του και να αλλάξει αυτή την άθλια πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά, δημαγωγικά διατυμπανίζει πως το κάνει για το καλό μας. Δίνει με το νομοσχέδιο έκτρωμα το δικαίωμα στους εργοδότες ανεμπόδιστα να απολύουν εργαζομένους και συνδικαλιστές. Έτσι οποίος αντιδρά αντιστέκεται να απομακρύνεται από την εργασία του με συνοπτικές διαδικασίες. 

Οι απεργοί θα θεωρούνται εγκληματίες και η παραμικρή κινητοποίηση θα διώκεται ποινικά. Τα περί ψηφιοποιήσης που περνάει η κυβέρνηση σημαίνει, την αξιοποίηση της τεχνολογίας για το φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, για να μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι εργοδότες σε αυτά.

Ποιος θα ωφεληθεί από την μετατροπή της επιθεώρησης εργασίας σε ΜΚΟ;

Μήπως θα είναι σε όφελος των εργαζομένων που διοικητικά στελεχώνεται το ΣΕΠΕ από διευθυντικό προσωπικό των βιομηχάνων και των τραπεζιτών;
Tο κερασάκι στην τούρτα σε όλα αυτά είναι ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, οι αυτοκόλλητοι κοινωνικοί εταίροι της κάθε Κυβέρνησης, σε όλο αυτό το χάλι βλέπει θετικά σημεία.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, που από πίσω τρέχει σαν πιστό σκυλάκι και το νόθο ΕΚΠΕΦ. Για άλλη μια φορά στην απεργία στις 10 Ιούνη, μας δείξανε τον ρόλο τους, πήγαν στην Αθήνα να κινητοποιηθούν, γιατί ο βασικός τους στόχος είναι να μην κουνιέται φύλλο. Ας πάνε και πιο μακριά την άλλη φορά, για να κρύψουν το μέλλον που προετοιμάζουν για τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού, κάθε εργαζόμενο τώρα να τους γυρίσει την πλάτη, να πάρουμε όλοι θέση μάχης, με μαχητικές αποφάσεις σε χώρους δουλειάς, για μια ακόμα πιο πετυχημένη απεργία στις 16 Ιούνη. Μια απεργία που θα νεκρώσει κάθε χώρο δουλειάς, την μέρα που η Κυβέρνηση θα φέρει στην Βουλή αντεργατικό τερατούργημα.

Δεν υποχωρούμε! Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας.

• Δεν φτάνει σήμερα να παλεύουμε μόνο για το οκτάωρο. Υπάρχει η δυνατότητα και η ανάγκη ώστε να δουλεύουμε λιγότερο από 8 ώρες με μεγαλύτερες απολαβές, με καλύτερες συνθήκες εργασίας.

• Δεν θέλουμε ευελιξία για την εργοδοσία και χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ. Θέλουμε δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις . Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοιδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

• Δεν φτάνει σήμερα από θέση άμυνας να υπερασπιζόμαστε κάποια δικαιώματα μας, αλλά χρειάζεται να δυναμώσει η οργάνωση μας στα συνδικάτα μας να δυναμώσουν ζωντανές μαζικές συλλογικές διαδικασίες.

• Δεν φτάνει σήμερα να αγανακτείς, χρειάζεται προσπάθεια ώστε να απολαμβάνεις τις δυνατότητες που δίνει η επιστήμη και η τεχνολογία. Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

• Δεν φτάνει μια συμβατική κανονικότητα που λέει όσο δουλεύω πληρώνομαι, άλλα μείωση του εργάσιμου χρόνου 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο! με σύγχρονες αποδοχές για τους εργαζόμενους.

Δεν το συζητάμε δεν το παζαρεύουμε. Πάρτε το τώρα πίσω!

Απαντάμε δυνατά αποφασιστικά.

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση Πλατεία Ελευθερίας 10:30 το πρωί.

Το ΔΣ


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative