Social Icons

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Το “υποκατάστατο” του σχολείου στις μέρες μας


Το “υποκατάστατο” του σχολείου στις μέρες μας
Το “υποκατάστατο” του σχολείου στις μέρες μας

Παλαιότερα, το φροντιστήριο αποτελούσε ένα μέσο υποστήριξης και ενίσχυσης για οποία παιδιά αντιμετώπιζαν, ελλείψεις, κενά ή μαθησιακές δυσκολίες. Στις μέρες μας θα λέγαμε ότι τα φροντιστήρια αποτελούν πλέον το υποκατάστατο του σχολείου. Στην σημερινή κοινωνία, βλέπουμε παιδάκια μόλις 10 χρονών να τρέχουν από το ένα φροντιστήριο στο άλλο, χωρίς να τους μένει χρόνος για διασκέδαση και παιχνίδι.

Φυσικά, όσο η τάξη και η ηλικία ανεβαίνει, όλο και περισσότερες γίνονται οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις σε ενισχυτικά μαθήματα, όπως αυτά που προσφέρει το φροντιστήριο. Και καθώς φτάνουμε στις τελευταίες τάξεις του λυκείου, η κατάσταση, όπως περιγράφουν και οι ίδιοι οι μαθητές, γίνεται όλο και πιο “τραγική”. Από το σχολείο μετά στο επόμενο “σχολείο” και μετά σπίτι για διάβασμα. Αξίζει να γράψουμε το παιδί μας σε ένα καλό φροντιστήριο, αρκεί όμως να πληρεί ορισμένες προϋποθέσεις οι οποίες θεωρούνται βασικές για να επιλέξουμε ένα φροντιστήριο. 

Το σημαντικότερο κριτήριο κατά τη γνώμη μας, είναι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ καθηγητή και γονέα-μαθητή. ένας καθηγητής από πλευρά του, οφείλει να είναι άριστα καταρτισμένος, να δείχνει καθημερινά ενδιαφέρον και συμπαράσταση στους μαθητές του, και πάνω από όλα να αγαπάει τη δουλειά του. αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο γονέας (αλλά και ο μαθητής) να αισθάνεται την απαιτούμενη ασφάλεια και σίγουρα απέναντι στον καθηγητή, και έτσι να του αναθέσει τη διδασκαλία του παιδιού του. 
Τα “Εν τάξη” φροντιστήρια Γλυφάδα, δίνουν μέγιστη βάση στο να καλλιεργούν την άριστη σχέση μεταξύ μαθητών και καθηγητών και να συγκροτούν πάντοτε ένα ευχάριστο και φιλομαθές περιβάλλον για όλους τους μαθητές τους.

-Σκοπός ενός φροντιστηρίου είναι πάντα να αναζητά καινούριους και δημιουργικότερους τρόπους να κάνει το μάθημα πιο ευχάριστο και να διευκολύνει όσο γίνεται περισσότερο τους καθηγητές και τους μαθητές του.

-Ακόμη, πολύ μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δίνεται στην οργάνωση των διδακτικών ωρών, διατηρώντας πάντα ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών μέχρι το τέλος και αξιοποιώντας κάθε δευτερόλεπτο. Το θετικό σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι συχνά οι καθηγητές ενός φροντιστηρίου τείνουν να έχουν πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους, πράγμα πολύ αποτελεσματικό για τη σωστή οργάνωση ενός φροντιστηρίου.

- Τέλος, εκτός από το κομμάτι της διδασκαλίας, το φροντιστήριο πολλές φορές αναλαμβάνει και έναν άλλο ρόλο, πιο δυνατό. Αναλαμβάνει τον ρόλο του υποστηρικτή. Πολλά παιδιά φτάνουν να μην έχουν κατασταλάξει στο τι θα ακολουθήσουν μέχρι και τη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Το φροντιστήριο και οι καθηγητές του στέκονται δίπλα στους μαθητές τους σε τέτοιες καταστάσεις, αντιλαμβανόμενοι το άγχος και την αγωνία των μαθητών και το ποσό δύσκολο είναι να παρθεί μια τέτοια σημαντική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative