Social Icons

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – 6 ΜΑΗ 2021 - Απεργία & απεργιακή συγκέντρωση


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – 6 ΜΑΗ 2021 - Απεργία & απεργιακή συγκέντρωση

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – 6 ΜΑΗ 2021 - Απεργία & απεργιακή συγκέντρωση

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες, ηλικιωμένοι όλοι «στο πόδι» για την υπεράσπιση της ζωής μας ! ΟΧΙ στο 10ωρο, προστασία της λαϊκής υγείας, της δουλειάς με δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από την απεργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση!
Η φετινή Πρωτομαγιά θα τιμηθεί μέσα σε δύσκολες για το λαό συνθήκες. Ο κίνδυνος από το κορωνοϊό, η εκρηκτική κατάσταση στο σύστημα υγείας, οι αντικρουόμενες κυβερνητικές αποφάσεις για την καραντίνα, η οικονομική δυσπραγία που προκαλούν, η ανατροπές στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή έρχονται να επιδεινώσουν παραπέρα τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που ήδη διανύουμε.

Ταυτόχρονα, οι ντόπιες και διεθνείς δυνάμεις του κεφαλαίου, με τις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους, οργανώνουν την επίθεσή τους στο σύνολο της ζωής του ελληνικού λαού – των λαών, αφαιρώντας του στοιχειώδη προστασία και δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με το αίμα και την πάλη της εργατικής τάξης και του συνεπούς συνδικαλιστικού κινήματος. Με αυτό τον τρόπο μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης και μεγαλώνουν την εκμετάλλευση.

Αυτό υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ με «καταιγίδα» αυταρχικών, αντιλαϊκών νομοθετημάτων, κομμένων και ραμμένων πάνω στα κεφαλαιοκρατικά, ευρωενωσιακά «πατρόν». Έτσι, «προ των πυλών» είναι το νομοσχέδιο - τερατούργημα για τα Εργασιακά. Φιγουράρει ως το πιο «εμβληματικό» στη λίστα των μεταρρυθμίσεων – ανατροπών που θα υποβάλει η κυβέρνηση στην Κομισιόν -και θα τα πληρώσει πάλι ο λαός- προκειμένου να αρχίσουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης οι εκταμιεύσεις οι οποίες έχουν στόχο την κερδοφορία των καπιταλιστών, αφού το 90% των κονδυλίων κατευθύνεται σε συγκεκριμένους, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της «πράσινης ανάπτυξης».
Είναι, λοιπόν, φυσικό, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και η «συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ να θέλουν να «χαθεί» η Πρωτομαγιά του 2021 μέσα στις αργίες του Πάσχα. Για να μην ακουστεί κουβέντα για το 8ωρο που θα γίνει 10ωρο και για ένα σωρό άλλες ανατροπές. Για να μη φανεί η γύμνια τους, αν ήταν αναγκασμένοι να διοργανώσουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Καλούν, μάλιστα, τους εργαζόμενους να «κάτσουν σπίτι» με δικαιολογία την πανδημία, ενώ κλείνουν τα μάτια ή και συγκαλύπτουν τις συνθήκες συνωστισμού στα συγκοινωνιακά μέσα, την παραβίαση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου από την εργοδοσία και την απόκρυψη κρουσμάτων σε χώρους δουλειάς. Έχουμε τέτοιο αρνητικό παράδειγμα και στην περιοχή μας από τον ντόπιο εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Η Εργατική Πρωτομαγιά, ως ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα των εργαζομένων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού. Αυτοί δικαιούνται να την καθορίσουν και να τη γιορτάσουν κι όχι οι υπόλοιποι πολιτικοί υποκριτές -ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ- που, όταν βρίσκονται στην κυβέρνηση, χαντακώνουν τον εργάτη με νόμους και διατάγματα, τιμούν δήθεν, ως αντιπολίτευση, την εργατική πρωτομαγιά. Η στάση τους αποτελεί προσβολή, ύβρη στους αγώνες 135 χρόνων, από την εποχή του Σικάγου.
Ως Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα τιμήσουμε την Πρωτομαγιά στις 6 Μάη μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, τα ταξικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που θα απεργήσουν και θα κάνουν απεργιακή συγκέντρωση στη Λαμία. Με εκείνους που βαδίζουν με το αληθινό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, το ζωντανεύουν και το επικαιροποιούν στις σημερινές συνθήκες σαλπίζοντας ταξική αντεπίθεση.

Καλούμε τα μέλη μας, τους απογόνους των αγωνιστών και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στην πρωτομαγιάτικη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στη Λαμία, Πέμπτη 6 Μάη, ώρα 11.00, στην Πλατεία Ελευθερίας.


Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΛΑΜΙΑ 1η Μάη 2021




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative