Social Icons

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

3 δραστηριότητες για να περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας


3 δραστηριότητες για να περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας
3 δραστηριότητες για να περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας

Συνήθως θέλουμε πάντα να μας περιβάλλουν οι άνθρωποι που αγαπάμε. Να είμαστε με φίλους, να βγαίνουμε από το σπίτι και να κάνουμε μαζί πολλές δραστηριότητες. Αν είμαστε πολύ εξωστρεφείς, αυτός είναι ο τρόπος ζωής που μας ταιριάζει απόλυτα. Η σύνδεση με άλλους ανθρώπους και γενικά η κοινωνικοποίηση είναι κάτι που ούτως ή άλλως δύσκολα μπορεί κανείς να αποφύγει, καθώς οι άνθρωποι γεννιούνται και μεγαλώνουν σε κοινωνίες. Αυτές οι συνδέσεις μας κάνουν πιο χαρούμενους και πιο υγιείς.
Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο εσωστρεφείς. Αυτό δεν σημαίνει πως θέλουν να είναι μόνοι τους συνεχώς. Απλώς είναι πιο ήσυχοι, μπορεί να είναι ντροπαλοί και προτιμούν να περνούν περισσότερο χρόνο με τον εαυτό τους παρά με άλλους.

Το να είναι κανείς μόνος του (να επιλέγει συνειδητά να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του) δεν σημαίνει ότι είναι και μοναχικός (σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να αποζητά κοινωνικές συναναστροφές, αλλά να μην τις αποκτά). Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητο να δίνουμε λίγο χρόνο και σε εμάς. Εξάλλου, η σχέση με τον εαυτό μας είναι εξίσου σημαντική με τις σχέσεις με τους γύρω μας.

Τα θετικά του χρόνου που αφιερώνουμε σε εμάς

Όταν κάνουμε μόνοι μας δραστηριότητες, έχουμε την ευκαιρία (και το χρόνο) να μάθουμε περισσότερα για τους εαυτούς μας και για όσα μας αρέσουν, να είμαστε πιο παραγωγικοί (καθώς μπορούμε να επικεντρωθούμε σε όσα μας αρέσει να κάνουμε και στους προσωπικούς μας στόχους), αλλά και να έχουμε λιγότερο άγχος. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε μεγάλη πίεση, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι. Όση ενέργεια μας απομένει συνήθως την αφιερώνουμε στους φίλους μας και δεν αφήνουμε το περιθώριο στον εαυτό μας να χαλαρώσει. Επομένως, μπορεί το να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι μας να μας βοηθήσει να αποφορτιστούμε. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα θετικά που μπορούμε να αποκομίσουμε από μια τέτοια επιλογή.

Δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας

1. Να κάνουμε μια ολοήμερη βόλτα

Οι τσάντες μέσης εφευρέθηκαν για τέτοιες δραστηριότητες. Μπορούμε να γεμίσουμε μία με όλα τα αντικείμενα που πιστεύουμε ότι θα μας χρειαστούν μέσα στην ημέρα (τα σνακ είναι από τα πιο απαραίτητα), ώστε να έχουμε τα χέρια μας ελεύθερα για να τραβήξουμε αμέτρητες φωτογραφίες. Μια τέτοια βόλτα μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε σημεία της πόλης μας που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ, αλλά και να αποκτήσουμε καινούργια αγαπημένα μέρη.

2. Να δούμε μια ταινία ή ένα θεατρικό έργο

Μπορεί καμιά φορά να μας ενοχλεί λίγο που οι φίλοι μας μιλάνε συνεχώς κατά τη διάρκεια μιας προβολής ή μιας παράστασης. Το καλό είναι ότι μπορούμε να πηγαίνουμε και μόνοι μας στο σινεμά ή στο θέατρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συγκεντρωθούμε απόλυτα σε αυτό που παρακολουθούμε.

3. Να μας κεράσουμε καφέ

Μπορεί να μας φαίνεται λίγο περίεργο να καθόμαστε μόνοι μας σε ένα μαγαζί όπου όλοι έχουν την παρέα τους, αλλά αν έχουμε κάποιο hobby, όπως η συγγραφή, το να καθίσουμε στην αγαπημένη μας καφετέρια για να γράψουμε είναι μια πολύ ωραία δραστηριότητα. Το να είμαστε μόνοι, μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε πιο συγκεντρωμένα (εκτός αν η καφετέρια είναι γεμάτη από κόσμο), ενώ το γνώριμο περιβάλλον και ο θόρυβος γύρω μας (όταν δεν είναι υπερβολικός), βοηθούν στο να γίνουμε πιο δημιουργικοί.

Tip: Οι τσάντες laptop μας δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε μαζί τόσο το laptop μας, όσο και άλλα απαραίτητα αντικείμενα. Αν είναι σε μορφή σακιδίου, μπορούν να χωρέσουν πολλά περισσότερα και είναι πιο άνετες.

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative