Social Icons

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ρατσιστική επίθεση στον Σον μετά την ήττα της Τότεναμ από τη Γιουνάιτεντ!


Ρατσιστική επίθεση στον Σον μετά την ήττα της Τότεναμ από τη Γιουνάιτεντ!
Ρατσιστική επίθεση στον Σον μετά την ήττα της Τότεναμ από τη Γιουνάιτεντ!

Ο 28χρονος επιθετικός των “σπιρουνιών” στοχοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Τότεναμ καταδίκασε την αποτρόπαια, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικτυακή επίθεση στον ποδοσφαιριστή της, Χέουνγκ - Μιν Σον, μετά την ήττα με 3-1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Πριν δούμε αναλυτικά τι συνέβη, μπορείτε να αποθηκεύσετε στο κινητό σας αυτό το πολύ γρήγορο κουπονι οπαπ

Ο 28χρονος εξτρέμ λοιπόν, είχε εμπλοκή σε μία από τις καθοριστικές στιγμές του παιχνιδιού, στο 33’ όταν κρίθηκε πως του είχε κάνει επιθετικό φάουλ ο ΜακΤόμινεϊ. Απόφαση που οδήγησε στην ακύρωση με τη χρήση του VAR τέρματος του Καβάνι που ήρθε αμέσως μετά. Έπειτα, ο Σον ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 40’, πριν η Γιουνάιτεντ κάνει την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλο χτύπημα για τις ελπίδες της Τότεναμ να εξασφαλίσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Η απώλεια βαθμών σημαίνει ότι χάνει έδαφος στην προσπάθειά της να τερματίσει στις τέσσερις πρώτες θέσεις της Premier League.

Αυτό που ακολούθησε, όμως, ήταν η στοχοποίηση του διεθνή Νοτιοκορεάτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλήθος ρατσιστικά μηνύματα με στόχο τον παίκτη έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στο Twitter και το Instagram.

"Άλλη μια αγωνιστική και ακόμη περισσότερη ρατσιστική κακοποίηση προς έναν ποδοσφαιριστή μας", ανέφερε σχόλιο της Τότεναμ που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

"Αυτό έχει αναφερθεί ξανα στις πλατφόρμες και τώρα θα κάνουμε μια πλήρη αναθεώρηση από κοινού με την Πρέμιερ Λιγκ, για να προσδιορίσουμε την πιο αποτελεσματική κίνηση για να προχωρήσουμε. Στεκόμαστε μαζί σου, Σόνι”.

Ο παίκτης, πάντως, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί δημόσια για την επίθεση που δέχτηκε.

Το τελευταίο διάστημα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δεχτεί έντονη κριτική για το ότι εξακολουθούν να επιτρέπουν τη ρατσιστική στοχοποίηση ποδοσφαιριστών. Τον περασμένο μήνα, ο πρώην επιθετικός της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί, ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τα σόσιαλ μίντια, έως ότου οι πλατφόρμες βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους κατάχρηση.

Πριν λίγες μέρες, η Σουόνσι απείχε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μία εβδομάδα, προκειμένου να στείλει μήνυμα ευαισθητοποίησης για το ζήτημα. Οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία της Ρέιντζερς είχαν επίσης σταματήσει πρόσφατα τη δραστηριότητά τους στις πλατφόρμες για διάστημα εφτά ημερών για τον ίδιο λόγο.

Και ο Γκλεν Καμάρα δήλωσε ότι δέχεται ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο καθημερινά από τότε που του έγινε τέτοιου είδους επίθεση σε παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ με τη Σλάβια Πράγας.

Το Twitter έκανε γνωστό πως είχε αναλάβει δράση μετά το τελευταία περιστατικά και κατήργησε ορισμένα tweets για παραβιάσεις της πολιτικής του. "Δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστική συμπεριφορά στην πλατφόρμα. Εμμένουμε στη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε ότι η συζήτηση γύρω από το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία μας είναι ασφαλής για τους οπαδούς, τους παίκτες και όσους συμμετέχουν στο παιχνίδι", δήλωσε εκπρόσωπός του.

Το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, σχολίασε ότι η λεκτική κακοποίηση που δέχτηκε ο Σον ήταν απαράδεκτη. "Δεν το θέλουμε αυτό στο Instagram και καταργήσαμε ορισμένα σχόλια και λογαριασμούς που παραβίασαν τους κανόνες μας. Συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της διαδικτυακής κακοποίησης και φέρνουμε τα άτομα αυτά προ των ευθυνών τους", ήταν το σχόλιο .

"Το κάνουμε αυτό λαμβάνοντας ειδικά μέτρα για περιεχόμενο και λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανονισμούς μας. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές όταν λαμβάνουμε ένα έγκυρο νομικό αίτημα.

"Πρόσφατα ανακοινώσαμε ότι η αντιμετώπισή μας θα είναι ακόμη αυστηρότερη όταν πέσει στην αντίληψή μας πως χρήστες παραβιάζουν τους κανόνες μας σε προσωπικά μηνύματα. Έχουμε δημιουργήσει εργαλεία για να βοηθήσουμε στην προστασία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να μην λαμβάνετε ποτέ μήνυμα από κάποιον που δεν ακολουθείτε. Αυτή η υπόθεση συνεχίζεται και έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε περισσότερα”.

Διαμάχη λόγω VAR

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν μετά την ήττα της ομάδας του ο Σον, ο οποίος επικρίθηκε έντονα από τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, για τον ρόλο του στην ακύρωση του γκολ του Καβάνι.

Στην επίμαχη φάση, έπεσε κρατώντας το πρόσωπό του αφότου ο ΜακΤόμινεϊ φάνηκε να τον έχει χτυπήσει με το χέρι. Ο επιθετικός της Τότεναμ χρειάστηκε χρόνο για να σηκωθεί όρθιος ξανά.

"Αν αυτός ήταν ο γιος μου και το είχε πάθει από έναν φίλο του, έμενε κάτω και χρειαζόταν 10 άλλους για να τον βοηθήσουν τρία λεπτά μετά, δεν θα του έδινα φαγητό για λίγες μέρες, επειδή αυτό είναι ντροπιαστικό", δήλωσε ο Σόλσκιερ μετά τον αγώνα, προσθέτοντας ότι ήταν έκπληκτος και σοκαρισμένος που δόθηκε φάουλ.

Τα σχόλιά του δεν άρεσαν στον - πρώην πλέον - τεχνικό των “σπιρουνιών”, Ζοσέ Μουρίνιο.

"Ο Σόνι είναι πολύ τυχερός που ο πατέρας του είναι καλύτερος από τον Όλε, γιατί νομίζω ότι ένας πατέρας - και είμαι πατέρας - πρέπει πάντα να ταΐζει τα παιδιά του, ανεξάρτητα από το τι κάνουν ", είπε ο Πορτογάλος προπονητής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα. Επέκρινε, μάλιστα, τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες επειδή δεν τον ρώτησαν για τις δηλώσεις του Σόλσκιερ.



 ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative