Social Icons

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/04/2024


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/04/2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/04

15/4/2024

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε,

Εμείς οι  αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε κάθε λόγο να να παλέψουμε ενωμένα για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, στην προσπάθεια που κάνουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας, να υπερασπιστούμε τους κόπους και τη δουλειά μας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο - η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τελειωμό:

·        Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4% από 1/1/2024 και απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης όσων έχουμε χρέη προς τον ΕΦΚΑ και δεν μπορούμε να τα ρυθμίσουμε με βάση το ασφυκτικό πλαίσιο των 24 δόσεων.

·        Η ακρίβεια μας γονατίζει. Εξανεμίζει το οποίο εισόδημά μας, ενώ οι μεγάλοι όμιλοι θησαυρίζουν και έχουν φοροαπαλλαγές! Την «χρονιά της έκρηξης του πληθωρισμού» που εμείς στενάζαμε και υπό το βάρος της φοροεπιδρομής, οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες κατέγραψαν αύξηση των κερδών κατά  75,5% à 25,1 δισ. Ευρώ (!).

·        Τους επόμενους μήνες θα κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις και πραγματικά τρομάζουμε μόνο και στην ιδέα του φόρου που θα κληθούμε να πληρώσουμε. 

·        Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, παλεύουμε να βγάλουμε άκρη με τα νέα POS και τα MYDATA υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εκσυγχρονίσουμε ή να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

·        Κοινή Υπουργική απόφαση για λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων με «ταρίφα» ( Άρα τί κι αν πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές, αφού στο τέλος θα πρέπει να τα στάξουμε για να χειρουργηθούμε στο «Δημόσιο» Νοσοκομείο! )

ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΖΑΡΕΨΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Απλώνουμε το χέρι σε όλους τους συναδέλφους για να συνεχίσουμε τον αγώνα για το εισόδημα και τη ζωή μας. Όπως κάναμε στην απεργία στις 28 του Φλεβάρη στη Λαμία -  όπου δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές βγήκαμε στον δρόμο, ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν πήραν ούτε μια τυπική απόφαση - έτσι θα κάνουμε και τώρα: Συμμετέχουμε στην απεργία στις 17 Απρίλη!

Έχουμε πραγματικό συμφέρον να αντιπαλέψουμε την πολιτική που επιβάλουν κυβέρνηση & ΕΕ για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων - των μεγαλοεταιρειών.  Γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ που 4 χρόνια δεν το βάζουν κάτω. Έχουν αποκρούσει τα χτυπήματα με την οργανωμένη δράση και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και του λαού. Αντιπαλεύουν τα σχέδια της Κυβέρνησης που κλείνει την μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην ΕΕ (!) Η κυβέρνηση χρέωσε τον κρατικό προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ για να ξεπουλήσει την ΛΑΡΚΟ τσάμπα στον επενδυτή-«σωτήρα» με μόλις 6€ το στρέμμα (!) Μάλιστα αυτός με τη σειρά του θα την κάνει παλιοσίδερα (σκραπ), εξασφαλίζοντας “καβάτζα”  τον ορυκτό πλούτο της χώρας αξίας  20δις (!).

Καλούμε τους συναδέλφους μας την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία!

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση

που θα πραγματοποιηθεί στη ΛΑΡΥΜΝΑ στις 12:30 μ.μ. έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Θα ακολουθήσει ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με τον Γιώργο Νταλάρα και την Φωτεινή Βελεσιώτου

Αναχώρηση λεωφορείων από Λαμία 10:30 π.μ. από την οδό Στουρνάρα

(στο πάρκινγκ πάνω από το πάρκο Τσαλτάκη)

Στοιχεία επικοινωνίας: 6986203733 - epaggelmaties.lamias@gmail.com

 

Γιατί για εμάς ανάπτυξη σημαίνει:

®    Να έχουμε εισόδημα ικανό να θρέψουμε την οικογένεια.

®    Δημόσια δωρεάν υγειά, για να μας γιατρεύει όταν αρρωσταίνουμε, με βάση τις  σύγχρονες εξελίξεις τη επιστήμης.

®    Δημόσια και δωρεάν παιδεία, ικανή να προικίσει τα παιδιά μας με το σημερινό πολύπλευρο επίπεδο γνώσεων.

®    Σύνταξη επαρκή να μας συντηρήσει με αξιοπρέπεια.

®    Προστασία από τους χιονιάδες, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, του σεισμούς, και ότι άλλο προκύψει, με βάση τις σύγχρονες, τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνικής  και χωρίς τη βάρβαρη λογική κόστους οφέλους που εφαρμόζουν ΕΕ και κυβερνήσεις.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·      Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

·      Κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης

·      Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

·      Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

·      Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

·      Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

·      Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

·      Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

·      Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

·      Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

·      Άμεση χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χωρίς προϋποθέσεις σε όλους
google

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative