Social Icons

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Θα σας πνίξει η οργή μας ...Του Θάνου Βασιλόπουλου


Πρόκληση και αναποδια χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης, τους νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές στο Θεσσαλικό καμπο.Προκληση και αναποδια λοιπόν οι νεκροί και οι αγνοουμενοι.Προκλητικη ασέβεια για τους νεκρούς ,και απαξίωση για τους ανθρώπους και το βιος τους που χάθηκε, αποτελούν οι δηλώσεις του Μητσοτάκη. 

Ίδια υπεροπτική και προκλητική συμπεριφορά,με αυτή που είχε δείξει κατά την επίσκεψη του σε αεροπορική μονάδα, και ενω μαίνονταν οι πυρκαγιές, σαχλαμαρολογουσε λέγοντας "έχουμε δουλίτσα ε?" προς τους πιλότους, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους , επιχειρούσαν για να σβήσουν τις φωτιές.(τις επόμενες ημέρες δυο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους την ωρα της κατάσβεσης.)Πρόκληση και αναποδια είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ πέντε χρόνια τωρα.που στη κυριολεξία σπέρνει το θάνατο με την πολιτική της. 

Ανείπωτη τραγωδία και συμφορά είναι για τη χώρα, οι σχεδόν 40.000 νεκροί της πανδημίας,οι οποίοι δεν είναι τό αναπόφευκτο κακό, που μας βρήκε με τον κορωνοιο,όπως θέλουν να το δικαιολογήσουν.. Είναι το τραγικό αποτέλεσμα τής δεξιάς πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά στο χώρο της υγείας,με την απαξίωση του ΕΣΥ λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, της σκόπιμης ανεπάρκειας κλινών ΜΕΘ (η χώρα μας με βάση τις προδιαγραφές του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, θα έπρεπε να έχει 3.000 κλίνες ΜΕΘ. 

Διέθετε μόνο 500 πριν την πανδημία, και σημερα είναι 1000 ; Από τους ασθενείς που πέθαναν στη πανδημία, γιατί νοσηλεύτηκαν όντας διασωληνωμενοι εκτός ΕΝΤΑΤΙΚΉΣ,το 60-65 % θά είχε επιβιώσει αν είχαν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ .Όμως η κυβέρνηση αρνιόταν πεισματικά να επιταξει τις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.(έχει καταλογισθεί μέχρι σήμερα η ευθύνη, 
είτε από την κοινωνία, είτε  από τους αρμόδιους θεσμούς της πολιτείας, για το τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν αυτοί οι ασθενείς της πανδημίας;).

Όι δημόσιες υποδομές υγείας κοστίζουν και δεν αποδίδουν κέρδη για το κεφάλαιο, επομένως είναι ασύμφορες για τό καπιταλιστικό κράτος, επιπλέον δε, πρέπει να δοθεί χώρος δράσης για την κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα της υγείας,γι'αυτό και η συνειδητή,σταδιακή διάλυση- ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, μέσω της χρόνιας υποχρηματοδότησης,υποστελέχωσης, αναγκάζοντας τους υπηρετούντες γιατρούς σε παραίτηση και αποχωρηση.Αδιανοητη τραγωδία είναι η δολοφονία 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη. 

Αφού ξεπουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ιδιώτες σχεδόν τσάμπα, τά τρένα κινούνταν στα τυφλά, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για το επερχόμενο ατύχημα, γιατί τά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και ελέγχου της κυκλοφορίας κοστίζουν για το καπιταλιστικό κράτος, περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή. Τραγωδια είναι οι νεκροί των τελευταίων μηνών πάνω σε καροτσες ασθενοφόρα,, λόγω της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ και τής ανυπαρξίας κυρίως στην περιφέρεια, στοιχειώδους προνοσοκομιακης φροντίδας. Ποια η "λύση"πού έδωσε η κυβέρνηση;(αν μπορεί να ονομαστεί λύση η κοροϊδία και η εγκληματική ανευθυνότητα). 

Πυροσβέστες και φαντάροι. Πλήρης περιφρόνηση και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δηλαδη.Οι γιατροί ,οι διασώστες, οι νοσηλευτές,τα ασθενοφόρα και οι οδηγοί τους, κοστίζουν για την κυβέρνηση, περισσότερο από την υγεία και την ζωή μας. Συμφορα και καταστροφή είναι το γεγονός, ότι απο το 2021 μέχρι σήμερα, έχουν καεί περίπου ΤΡΙΑ Εκατομμύρια στρέμματα δασών. Ποιο ήταν το βασικό μέτρο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών; Ατομική ευθύνη και τα μηνύματα εκκένωσης. Εύβοια, Πάρνηθα. Ρόδος,Έβρος- Δαδιά είναι τα κατάμαυρα παράσημα,του επιλεκτικά ανεύθυνου αστικού κράτους σας. 

Καίγεται κάθε χρόνο η Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει καμία υποδομή για την πρόληψη, που είναι και ο πλέον σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Καίγεται γιατί η Πυροσβεστική και οι δασικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες,ο πυροσβεστικός στόλος απαρχαιωμένος, και μη λειτουργικός. Τό ΚΚΕ και φέτος όπως και κάθε χρόνο έφερε έγκαιρα προτάσεις στη Βουλή, για την πρόληψη, τή πυροπροστασία, τή πυρόσβεση, για την στελέχωση του πυροσβεστικού σώματος,οι οποίες όμως απορρίπτονται ασυζητητί.

Τραγωδια και καταστροφή είναι ο πλημμυρισμένος Θεσσαλικός κάμπος, με την επιλεκτική ανικανότητα του επιτελικού σας κράτους, να βοηθήσει έγκαιρα τους εγκλωβισμενους. Με καθυστέρηση δυο ημερών έφθασε η όποια βοήθεια, όπως καταγγέλλουν οι πλημμυροπαθεις. Ευτυχως όμως που εξακολουθεί και υπάρχει η ανθρώπινη αλληλεγγύη. Είχε όμως την ετοιμότητα το επιτελικό κράτος σας όταν ο δικαιολογημένος θυμός και οργή (έτσι τα χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης), εκδηλώθηκαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα,να στείλει αμέσως τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει τον εχθρό λαο.

Εταξε ο κ. Μητσοτάκης αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα υποδομης.Τα ίδια είχε τάξει και το 2020 με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Καρδιτσα.Ξεχασε να πει , πόσα απ'αυτά πού υποσχέθηκε έγιναν.Αυτή όμως είναι η βασική αιτία των καταστροφών,η πλήρης έλλειψη δηλαδή υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Τραγωδία και συμφορά όμως, είναι η ανεργία, είναι οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας που αρκούν δεν αρκούν για 18 - 20 ημέρες του μήνα, είναι η εφαρμογή και η προσπάθεια να περάσει στη συνείδηση των ανθρώπων, ότι τον 21ο αιώνα, θά πρέπει νά ζουν με τη ζητιανιά των δελτίων επισιτισμού .Όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα έκτακτων φυσικών φαινομένων, όπως προσπαθούν νά τα παρουσιάσουν (δεν μπορείς να τα βάλεις με τη .πανδημία,τη φύση, τη κλιματική αλλαγή, τίς πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ).Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών,οι οποίες εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και υλοποιούνται κατά γράμμα, από όλες τις κυβερνήσεις.

Κινουνται μέσα στο πλαίσιο της αντίληψης - δόγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, "κόστος - όφελος - ιδιωτικοποίηση". Ότι δηλαδή,οι δημόσιες υποδομές που χρειάζονται για την υγεία, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος, της φύσης, κοστίζουν και κυρίως δεν αποδίδουν κέρδη για το κεφάλαιο.Επομενως είναι ασύμφορες για το καπιταλιστικό κράτος. Γι'αυτο στη χώρα μας δεν υπάρχουν τέτοιες υποδομές, και ούτε πρόκειται να γίνουν, για όσο χρόνο εμείς επιλέγουμε να καθορίζει τη ζωή μας η δεξιά πολιτική (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ).Γι' αυτό και καιγόμαστε, πλημμυρίζουμε και πνιγόμαστε, πεθαίνουμε πάνω σε καροτσες αγροτικών. 

Γι' αυτό πεθαίνουμε νοσηλευόμενοι διασωληνωμενοι σε κοινούς θαλάμους, γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα υγειας. Πρόσφατα,(Μάρτιος 2023) με οδηγία του υπουργείου υγείας επισημοποιείται,η νοσηλεία διασωληνωμενων ασθενών εκτός ΕΝΤΑΤΙΚΉΣ. υπο την εποπτεία τής κλινικής που τους νοσηλευει, Ακόμη μπορούν να εφημερεύουν στη ΜΕΘ γιατροί χωρίς εξειδίκευση στην Εντατικολογια. Ο,τι ναναι δηλαδή, πλήρης εγκληματική ανευθυνότητα, για την υγεία μας και τή ζωή μας,όπως πυροσβέστες και φαντάροι στο ΕΚΑΒ. 

Λεφτά για να γίνουν αυτές οι υποδομές υπάρχουν, και είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού που δίνονται όμως,για τις ανακεφαλαιοποιησεις με δισεκατομμύρια των τραπεζών, για τίς επιδοτήσεις με δισεκατομμύρια των κερδών των ολιγαρχων της ενέργειας, λεφτά που χαρίζονται με το νομοθετημένο αναβαλλομενο φόρο των τραπεζών, την εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών, με τη φορολόγηση μόνο με 5%επι των διανεμομενων κερδών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιριών,ενώ οι εργαζόμενοι φορολογουνται με πάνω από 20%.

Είναι αδιανόητο όλα αυτά να συμβαίνουν τον 21ο αιώνα με την εκπληκτική εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, την τεράστια παραγωγή πλούτου από τους εργαζόμενους , και όμως αυτός ο πλούτος να συσσωρεύεται στα χέρια λίγων ανθρώπων παγκοσμίως. Αυτή όμως είναι η φύση του καπιταλισμου.ο οποίος έχει σαπίσει, και δεν έχει πλέον τίποτα να δώσει στους εργαζόμενους, παρά μόνο φτώχεια, ανεργία, δουλειά μέχρι τα 74 χρόνια (ενεργό ή παραγωγική γήρανση το έχει ονομάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμορφες λέξεις που χρησιμοποιούνται για να συγκαλύψουν την αθλιότητα της εργασίας μέχρι το βαθειά γεράματα), τις 13 ώρες ημερήσιας εργασίας (τα ψήφισαν αυτά ) πνιγμένους πρόσφυγες , πολέμους και ένα ορατό πλέον πυρηνικό ολοκαύτωμα,με τον ιμπεριαλιστικο πολεμο στην Ουκρανία. Τα προκαλεί όλα αυτά, γιατί στο επίκεντρο της ιδεολογίας του βρίσκεται το κέρδος, και όχι οι ανάγκες, η υγεία και η ζωή των ανθρώπων.

Στο χέρι μας είναι να τον ανατρέψουμε με τη προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ο παραγόμενος πλούτος, θα ανήκει σε αυτούς που τόν παράγουν, μιας κοινωνίας που θα έχει στο επίκεντρο της την εξύψωση του ανθρώπου.Τη σοσιαλιστική κοινωνία. 

ΒΑΣΙΛΌΠΟΥΛΟΣ ΘΆΝΟΣ. Παιδίατρος Εντατικολογος Συνταξιούχος γιατρός ΕΣΎ Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative