Social Icons

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Αντίπαλο δέος για την αντιμετώπιση της δεξιάς -ακροδεξιάς πολιτικής είναι μόνο το ΚΚΕ


Αντίπαλο δέος για την αντιμετώπιση της δεξιάς -ακροδεξιας πολιτικής είναι μόνο το ΚΚΕ
Στον επικίνδυνο δρόμο της δεξιάς -ακροδεξιας πολιτικής το ΜΌΝΟ αντίπαλο δέος για την αντιμετώπιση της είναι το ΚΚΕ
 
Αν μετά τους σχεδόν 40 χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της από την κυβέρνηση που άφηνε τους διασωληνωμένους ασθενείς, να πεθαίνουν νοσηλευόμενοι εκτός ΕΝΤΑΤΙΚΉΣ, αρνούμενη να επιτάξει τίς ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.(αν οι συνάνθρωποι μας αυτοί είχαν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ το 60-65 τοις εκατό θα είχε επιβιώσει).

Αν μετά τους περίπου 30 χιλιάδες νεκρούς της λεγόμενης πλεονάζουσας θνησιμότητας (δηλαδή ανθρώπους με άλλες παθήσεις, που πέθαναν επειδή δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία, γιατί αυτά είχαν μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου, με ευθύνη της κυβέρνησης( Για το θέμα αυτό τού ασύλληπτου αριθμού των νεκρών της πανδημίας, δυστυχώς δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση προεκλογικά,, ενώ θα έπρεπε να ήταν από τα κύρια ζητήματα.).

Αν μετά το αδιανόητο έγκλημα στα Τέμπη, λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και τής μη ασφαλούς λειτουργίας της (το τραίνα ταξίδευαν στην κυριολεξία στα τυφλά, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων), και συνεχίζουν να κινούνται στα τυφλά όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Αν μετά τη μετατροπή στον 21ο αιώνα, μεγάλου μέρους των Ελλήνων σέ ζητιάνους που θα πρέπει να επιβιώνουν
με τα διάφορα pass (κουπόνια, δελτία επισιτισμού τα λένε στα ελληνικά , το αποφεύγουν όμως γιατί έτσι θεωρούν ότι θα ξεγελάσουν το λαό).

Αν μετά ,την ανεργία που πλήττει τούς μισούς περίπου νέους, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, τα τεράστια κέρδη δισεκατομμυρίων,, των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιριών που πληρώνουν μόνο 5 % φόρο ,ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνουν πάνω από 20 %.Των δισεκατομμυρίων κερδών των ολιγαρχών της ενέργειας, μέσα από την κρατική επιδότηση από χρήματα του αγρίως φορολογούμενου ελληνικού λαού.

Αν μετά την εφαρμογή των πλειστηριασμών, για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια, και τους επικείμενους 700 χιλιάδες πλειστηριασμούς. Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω , και κυρίως οι δεκάδες χιλιάδες των νεκρών της πανδημίας, δεν αποτελούν ΚΡΙΤΉΡΙΟ της πολιτικής μας συμπεριφοράς και η ελληνική κοινωνία επιλέγει και επιβραβεύει τους θύτες της σέ ποσοστό πάνω από 75 τοις εκατό (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), τότε προφανώς βρίσκεται σε βαθειά κρίση. 

Δείχνει να έχει παγιδευτεί στην εικονική πραγματικότητα που έχει επιβάλλει η προπαγάνδα τού συστήματος, δείχνει να έχει άγνοια των πραγματικών γεγονότων, των αιτιών που τα προκαλούν και αδυναμία αξιολόγησης τους. Ταυτόχρονα όμως, καθίσταται στη πράξη αυτοβούλως ηθικός συναυτουργός αυτής της αντιλαϊκής, εγκληματικής πολιτικής.

Η ανοχή, η αδιαφορία και ο εθισμός στο θάνατο, όχι μόνο στο φυσικό, (κυριαρχεί το εξής, αφού δεν συνέβη σέ μας, όλα καλά προχωράμε)αλλά και στον πάσης φύσεως θάνατο , (οικονομικός, κοινωνικός)συνιστά νοοτροπία που όχι μόνο αγγίζει, αλλά και εισέρχεται στο πλαίσιο της φασίζουσας συμπεριφοράς.

Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα μηνύματα, συμπεράσματα των εκλογών. Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου. Η εκτίμηση αυτή, του αποτελέσματος των εκλογών, δυστυχώς όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά ενισχύθηκε περαιτέρω στις δεύτερες εκλογές, με τα ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα να αγγίζουν το 15%(Ελληνική λύση, Νίκη, Κασιδιάρης-Σπαρτιάτες). 

Αλλά και τη δεξιά πολιτική να επιβραβεύεται με ποσοστό 70%. Η διείσδυση της φασίζουσας νοοτροπίας στην ελληνική κοινωνία γίνεται αργά, αλλά με σταθερό τρόπο, χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι και εκδηλώνεται με διάφορες συμπεριφορές, οι οποίες πολλές φορές θεωρούνται φυσιολογικές και γίνονται ανεκτές. 

Φασίζουσα συμπεριφορά, είναι η ανοχή και η αδιαφορία μπροστά στο έγκλημα των περίπου 40000 νεκρών της πανδημίας ,σε σημείο μάλιστα που να μην αποτελεί καν κριτήριο της πολιτικής συμπεριφοράς στις πρόσφατες εκλογές. Φασίζουσα συμπεριφορά είναι το μπούλινγκ στα σχολεία ,οι δολοφονίες γυναικών, ή ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια στην ενοικίαση κατοικίας με υπέρογκα ενοίκια, ενώ μισθοί και συντάξεις δεν αρκούν ούτε για τις 20 ημέρες του μήνα.

Και αυτό γίνεται από συμπολίτες μας ιδιοκτήτες ,που μπορεί να βρίσκονται στην ίδια οικονομική κατάσταση. Φασιζουσα νοοτροπία είναι η εκούσια έκθεση των προσωπικών δεδομένων στο ανεξέλεγκτο διαδίκτυο, όπως και ο έλεγχος των προσωπικών δεδομένων σε οποιαδήποτε υπηρεσία δημόσια ή ιδιωτική. Φασιζουσα νοοτροπία είναι και οι λεγόμενες νόμιμες επισυνδέσεις. Ο χαφιεδισμός δηλαδή, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. 

Φασιζουσα νοοτροπία είναι το πρόσφατο περιστατικό, όπου το ΕΚΑΒ αντί να οδηγήσει αλλοδαπό ασθενή στο νοσοκομείο, κάλεσε την αστυνομία επειδή δεν είχε χαρτιά. (δεν προέχει η υγεία και η ζωή).Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν τι θα συμβεί, στο χώρο της Υγείας. Φασισμός και μάλιστα στη χειρότερη μορφή του είναι ο πόλεμος . Είναι οι πόλεμοι πού εξαπολύει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ τα τελευταία τριάντα χρόνια , διαλύοντας και καταστρέφοντας χώρες, πολλές φορές μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση προς εκφοβισμό , συμμόρφωση και υποταγή των λαών.

Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με την κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα να παρουσιάζουν αυτή τη συμμετοχή ως νόμιμη και αναγκαία. Τροφοδότης αυτής της φασίζουσας νοοτροπίας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επίσημη πολιτική θέση της που ταυτίζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα, με την απαγόρευση της δράσης κομμουνιστικών κομμάτων σε χώρες της, με φασιστικές κυβερνήσεις σέ άλλες. 

Με τη ρατσιστική ,απάνθρωπη πολιτική της, στην αντιμετώπιση των προσφύγων μεταναστών, που η ίδια δημιουργεί μαζί με το ΝΑΤΟ με τις επεμβάσεις και τούς πολέμους σε διάφορα σημεία του πλανήτη, έχοντας μετατρέψει την Μεσόγειο σε υγρό τάφο χιλιάδων ανθρώπων. 

Τεράστια ευθύνη φέρουν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, για την εισχώρηση της φασίζουσας νοοτροπίας στην κοινωνία. Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ακροδεξιών ΑΝΕΛ και μάλιστα στο όνομα της αριστερής διακυβέρνησης τής χώρας. Συγκυβέρνηση ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ. Συμβουλάτορας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαραντζίδης ο οποίος στα βιβλία του ξεπλένει τους ταγματασφαλίτες συνεργούς των ναζί , διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα. 

Απάνθρωπη, ζωώδης μεταχείριση των προσφύγων ως μιασμάτων, και επικίνδυνων για την Ελλάδα. Νομιμοποίηση και χειροκρότημα των ναζί της Ουκρανίας, μέσα στη Βουλή από όλα τα κόμματα ,πλην του ΚΚΕ. Δυνατότητα της καταδικασμένης ως εγκληματική οργάνωση ναζιστικής χρυσής αυγής, να έχει γραφεία, να της παραχωρούνται πλατείες για εκδηλώσεις της . 

Δυνατότητα κανονικής πολιτικής δραστηριότητας και προπαγάνδας μέσα από την φυλακή , και την προβολή της από τμήμα των ΜΜΕ. Τις δηλώσεις αστών πολιτικών, ότι η σοβαρή χρυσή αυγή έχει θέση στην βουλή. Την παράλειψη τού όρου ναζισμός στην πρόσφατη απόφαση της δικαιοσύνης για την μη δυνατότητα συμμετοχής της στις εκλογές.

(Και ω του θαύματος όλοι τους πέφτουν από τα σύννεφα, έκπληκτοι με την είσοδο τους στη Βουλή ,ως μη γνωρίζοντες για τους υπεύθυνους του εγκλήματος).Σύμφωνη η γνώμη όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ, για την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και προσπάθεια νομιμοποίησης της, στη συνείδηση των ανθρώπων και κυρίως των νέων και των παιδιών.
Ο φασισμός είναι συστατικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος και τής ιδεολογίας του.

Τον έχει χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν και συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί , όταν το κρίνει αναγκαίο για την αντιμετώπιση του λαϊκού, εργατικού κινήματος. Νομίζω πως πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τις αιτίες και την αντιμετώπιση της διείσδυσης της φασίζουσας νοοτροπίας στην ελληνική κοινωνία. Η υπερψήφιση της δεξιάς πολιτικής και στις δεύτερες εκλογές, δεν αναιρεί τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της, ούτε τίς συνέπειες της σέ βάρος των εργαζομένων. 

Κυρίως όμως δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην απογοήτευση και στην υποταγή. Στήριγμα και αχτίδα φωτός στα πολύ δύσκολα που έρχονται για όλους τους εργαζόμενους , είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ. Είναι το μόνο αντίπαλο δέος, το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει πραγματική, λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση, στη δεξιά πολιτική. Είναι πλέον πολύ καθαρό και μετά τις δεύτερες εκλογές, ότι συγκρούονται δύο πολιτικές.

Η δεξιά πολιτική η οποία εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και την υλοποιούν με μεγάλη συνέπεια, όλα τα υπάρχοντα κόμματα πλην του ΚΚΕ. Και στην αντίπερα όχθη το ΚΚΕ το οποίο ασκεί την πραγματική αριστερή πολιτική, με επιστημονικά επεξεργασμένο φιλολαϊκό πρόγραμμα ,αγωνίζεται στο πλάι του λαού μέσα και έξω από την βουλή , και ταυτόχρονα δίνει και την επαναστατική προοπτική, μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Από τη στιγμή πού οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, τα δύο σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας με απαρέγκλιτο τρόπο και συνέπεια την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στην πράξη αυτοαναιρούνται, γιατί υπάρχει ο γνήσιος εκφραστής και υπηρέτης της δεξιάς πολιτικής, η ΝΔ και η οποία υπερψηφίζεται. 

 Ένα σημαντικό ερώτημα έχει προκύψει από αυτές τις εκλογές, και το οποίο θα πρέπει να μελετηθεί σε βάθος. Γιατί η ελληνική κοινωνία παρά το γεγονός ότι έχει πληγεί με σφοδρό και άμεσο τρόπο, από την δεξιά πολιτική, επιλέγει τους θύτες της. Δύο παραδείγματα. Οι περισσότεροι από τους σχεδόν 40.000 νεκρούς της πανδημίας πέθαναν επειδή νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΕΝΤΑΤΙΚΉΣ, με την κυβέρνηση να αρνείται να χρησιμοποιήσει τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Πως είναι δυνατόν να επιβραβεύεται αυτή η συγκεκριμένη πολιτική πράξη; Να επιβραβεύεται στην ουσία ο θάνατος. Δεύτερο παράδειγμα. Επίκεινται 700.000 πλειστηριασμοί. Οι άνθρωποι που πλήττονται, γιατί θα χάσουν το σπίτι τους, πρέπει να είναι πάνω από 1,5.εκατομμυριο. Επιβράβευσαν με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, αυτούς που νομοθέτησαν, και εκτελούν τους πλειστηριασμούς.
Αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει να προβληματίσει τον καθένα μας. 

 Κατά την γνώμη μου έχει να κάνει με την διαμόρφωση και χειραγώγηση του υποσυνείδητου από την καπιταλιστική ιδεολογία και πολιτική, εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα την ταύτιση του απλού ανθρώπου με το καπιταλιστικό σύστημα, ώστε να νοιώθει την ανάγκη να το υπερασπίζεται, ακόμα και με θυσίες. 

 Θάνος Βασιλόπουλος - Παιδίατρος Εντατικολόγος - Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ. Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative