Social Icons

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΑΜΕΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: ΤΑ ΑΜΕΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ

ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον αλλά και με θυμηδία την οργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες από την Περιφέρεια. Αναμφίβολα είναι ωραίες εκδηλώσεις αλλά δεν μπορούν να είναι «φύλλο συκής» για την γύμνια πολιτικών ουσίας από την Περιφέρεια Στερεάς, για αυτή την τεράστια ομάδα συνανθρώπων μας. Οι γιορτούλες είναι καλές όταν υπάρχουν και ανακοινώσεις έργων. Δεν είναι καλές όταν δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό. Και γίνονται προσβλητικές όταν κάθε χρόνο είναι ίδιες χωρίς τίποτα το καινούριο.

Στην ΕΕ η κοινωνική πολιτική ανήκει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην Περιφερειακή οργάνωση των κρατών μελών. Το κοινωνικό ταμείο αλλά και οι ειδικές χρηματοδοτήσεις διαθέτουν πολλά χρήματα για ουσιαστικά σχέδια στήριξης. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο πειστικό.

Στην Στερεά απουσιάζουν κέντρα διημέρευσης ΑΜΕΑ που χρηματοδοτούνται εξ’ ολοκλήρου από την ΕΕ (με εξαίρεση ιδιωτική πρωτοβουλία πολιτών στη Λαμία). Στην Στερεά δεν υπάρχει οργανωμένο δίκτυο μεταφοράς και εργασιοθεραπείας αυτών των ανθρώπων και βέβαια δεν υπάρχει ούτε μία προκήρυξη θέσεων εργασίας για ΑΜΕΑ. Γενικά τα ΑΜΕΑ απουσιάζουν από τις πολιτικές συζητήσεις και τον σχεδιασμό, όχι βέβαια οι εκδηλώσεις και οι φωτογραφίες.

Στον δικό μας σχεδιασμό βασική θέση έχουν τα κέντρα διημέρευσης και εκπαίδευσης σε κάθε Νομό ώστε να ανακουφίζονται οι εργαζόμενοι γονείς που έχουν τεράστιο πρόβλημα επιτήρησης των παιδιών ή των συγγενών τους. Άλλες περιφέρειες τα έχουν ήδη υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία. Εμείς αγνοούμε την δυνατότητα αυτή να κάνουμε παρόμοια έργα. Και παράλληλα τα ζητήματα πρόσβασης που καρκινοβατούν αλλά και τα θέματα υγείας και απασχόλησης όλων αυτών των ανθρώπων.

Μόνο με τα επιδόματα που δίνει το κράτος δεν διευκολύνεται η ζωή αυτών των οικογενειών.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative