Social Icons

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ 3ον ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 14/12/2022


Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ 3ον ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 14/12/2022
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ 3ον ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 14/12/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00΄ μ.μ.

Θέμα 3 : Λήψη απόφασης περί αιτήσεως των κα Γεωργία Γούλια, κ. Σπυρίδωνα Μεγαγιάννη και κ. Κωνσταντίνου Τσάκαλου για την υλοποίηση – σύνταξη πράξης αναλογισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα τέτοιο θέμα, που αφορά την τροποποίηση του σχεδίου πόλης της Στυλίδας το 1973 και ταλαιπωρεί δεκαετίες συνδημότες μας ,κρατώντας τους ομήρους τις περιουσίες τους ώς "ρυμοτομούμενες″, τις οποίες ουσιαστικά "έχουν χάσει", αφού δεν τις εξουσιάζουν μην μπορώντας να τις οικοδομήσουν η να πουλήσουν, ούτε έχουν αποζημιωθεί.

Όλα αυτά με πρόσχημα ότι ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υλοποιήσει το σχέδιο πόλης.
Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει συζητηθεί τον Αύγουστο του 2010 επί Δημαρχίας της κυρίας Αλ. Σχορετσανίτη, με το αίτημα των τριών εν λόγω ιδιοκτητών οικοπέδων δημοτών στο δήμο να προβεί σε σύνταξη πράξης αναλογισμού στην μη διανοιγμένη δημοτική οδό Καραΐσκάκη , για να αποδεσμευτούν οι ιδιοκτησίες τους και να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν.

Τότε με εισήγηση της Δημάρχου κα Σχορετσανίτη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή λήψης απόφασης λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας του Δήμου.

Σήμερα -12 χρόνια μετά – μετά από νέα αίτηση των συμπολιτών, το σκηνικό επαναλαμβάνεται, δηλαδή αφού τελείωσε η θητεία της κα Σχορετσανίτη, πέρασαν δυο θητείες (9χρόνια ) του κυρίου Γκλέτσου και μία θητεία της κυρίας Στεργίου, έρχεται απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, προεδρεύουσας
της κα Στεργίου Δημάρχου Στυλίδας, ως εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ και πάλι η λήψη απόφασης με τα ίδια επιχειρήματα και σκεπτικό όπως πριν 12 χρόνια,"ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ" στην παρούσα φάση και παρέχετε η δυνατότητα στους αιτούντες να προχωρήσουν (ιδίοις βέβαια εξόδοις) στην διαδικασία πράξης αναλογισμού.

ΔΗΛΑΔΗ "ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ".

Αυτά που συμβαίνουν φαίνονται εκ πρώτης όψεως τραγελαφικά, αλλά είναι πολύ σοβαρά και ανοίγουν πληγές ταλαιπωρώντας τους κατοίκους.
Αν ο Δήμος δεν έχει χρήματα ή άλλους τρόπους αποζημίωσης, να μην δεσμεύει, αδρανοποιεί και αρπάζει τις ιδιοκτησίες των δημοτών.

Άμεσα να παρθεί απόφαση, ή να προχωρήσει ο Δήμος στην διαδικασία πράξης αναλογισμού, ή να αλλάξει το σχέδιο πόλης για να αποδεσμευτούν από την ομηρία οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΚΗ ΚΟΜΩΔΙΑ;;

Ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σημεία οδών στην πόλη της Στυλίδας που δεν έχουν  ανοιχτεί λόγω οικονομικών προβλημάτων , με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πηγαίνουν στα σπίτια τους μέσα από μονοπάτια, η Κεντρική Πλατεία έχει επανειλημμένα αναμορφωθεί, και ξανά αναμορφώνεται, αλήθεια ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ και εδώ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;
ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;;


Πόσο θα στοιχίσει η τελετή αφής του Χριστουγεννιάτικου δέντρου;; Πόσο θα στοιχίσει η αναμόρφωση της Πλατείας;
Λεφτά υπάρχουν, αλλά βλέπετε έργα που αφορούν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες δεν είναι επιλέξιμα ούτε για την Ευρωπαϊκή ¨Ένωση, ούτε για την κυβερνητική πολιτική ούτε για την δική σας φιλοσοφία.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Ή ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, Η΄ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΡΚΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative