Social Icons

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε – Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού


Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού
Λαμία 8/12/2021

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού - Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αριθμοί

Την ώρα που στην χώρα μας οι νεκροί φτάνουν στους 18.000, τα κρούσματα στο 1.000.000 και ο καθημερινός απολογισμός συνεχίζει αμείωτα να βρίσκεται περίπου στους 100 νεκρούς ημερησίως, η κυβέρνηση απαντά με χαράτσια των 100 , συνεχίζοντας το ίδιο τροπάρι για την πανδημία των ανεμβολίαστων και της ατομικής ευθύνης, ανοίγοντας πολύ επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών και για άλλες παθήσεις με προκάλυμμα την ευθύνη των ασθενών, στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας. 

Το εμβόλιο αποτελεί αναμφίβολα πολύτιμο εφόδιο αλλά αντικειμενικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρκετό. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι δεν αρκούν οι εμβολισμοί για την συλλογική προστασία και χρειάζονται μέτρα πρόληψης της διασποράς.

Οι μεταλλάξεις από τους επιστήμονες χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενες και πώς να μην είναι όταν το 94% του πληθυσμού παγκοσμίως είναι ανεμβολίαστο και δεν μπορούμε σίγουρα να τους κατατάξουμε στους αρνητές καθώς η πλειοψηφία του είναι λαοί φτωχών χωρών όπου βιώνουν με τον πιο εγκληματικό τρόπο τη μετατροπή του εμβολίου σε εμπόρευμα. 

Για αυτό μαζί με την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας από την πανδημία και της στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, πιο επίκαιρη και πιο ξεκάθαρη από ποτέ είναι η ανάγκη για κατάργηση κάθε είδους πατέντας σε εμβόλια και φάρμακα πράγμα που δεν τολμά κανείς να ξεστομίσει καθώς θίγει καίρια συμφέροντα του κεφαλαίου.

Τη στιγμή που η κατάσταση στους χώρους της υγείας είναι τραγική, προκλητικά η κυβέρνηση ουσιαστικά μειώνει περαιτέρω τη χρηματοδότηση των δομών υγείας, ανακοινώνοντας νέα σχέδια για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων, τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Έτσι, διαμορφώνει ένα νέο «πεδίο δόξης λαμπρό» για επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας. Το 2021, μεσούσης της πανδημίας, οι δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 572 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με το 2020. Tο 2022 προβλέπεται μείωση κατά 250 εκατομμύρια σε σχέση με τις δαπάνες του 2020!!! Και αυτό παρουσιάζεται σαν αύξηση!. Αυτά τα στοιχεία διαπερνούν τη διαχείριση σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη και υπακούουν μόνο στη λογική «τι συμφέρει την οικονομία».

Η προκλητικότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, διανύουμε το τέταρτο κύμα πανδημίας δεν μπορεί να επικαλεστεί αιφνιδιασμό οπότε οδηγείται σε δηλώσεις του τύπου ¨όλα βαίνουν καλώς¨, καλώς κλείσαμε νοσοκομεία, καλώς αναβάλουμε χειρουργεία, προσλήψεις κάναμε, πολυτέλεια οι ΜΕΘ, έχουν παρθεί μέτρα, και από ¨τους υπεράριθμους γιατρούς¨ στο γιατροί δεν υπάρχουν..

Και εδώ όντως ταιριάζει το ¨Αν η πραγματικότητα δεν σας βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα….¨

Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας χρεοκόπησε, το σάπιο και το σαθρό δεν κρύβεται όσο και να φωνάζουν τα παπαγαλάκια στα μέσα ενημέρωσης. Πάνω από όλα, όμως, χρεοκόπησε η πολιτική της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας, την οποία υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα των επιμέρους συνταγών αστικής διαχείρισης.

Η εικόνα στη Φθιώτιδα δεν είναι διαφορετική από τι γίνεται συνολικά, μετράμε για ακόμη μια φορά θλιβερά «ρεκόρ» κρουσμάτων, νοσηλευόμενων και θανάτων. Η αύξηση για άλλη μια φορά των κρουσμάτων δεν «ξαφνιάζει». 3.538 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα στο Νοέμβριο στη Φθιώτιδα, πάνω από τα 2.400 εντοπίστηκαν στο Δήμο Λαμιέων. Με λίγα λόγια είχαμε περίπου 80 νέα κρούσματα καθημερινά στο Δήμο.

Τα σχολεία αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης. Καθημερινά ρεκόρ για τη διασπορά στα σχολεία, ένα στα τρία κρούσματα που καταγράφηκαν στο νομό μέσα στο Νοέμβριο ήταν μαθητές. Παρ’όλα αυτά, για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά η κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα, όπως η αραίωση μαθητών ανά τάξη, αντίθετα, μέσα σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση οι μαθητές συνεχίζουν να φτάνουν μέχρι τους 27 ανά τάξη! 

Τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας με μοναδικό μέτρο τα self-test και το «κλείσιμο του τμήματος μόνο αν αρρωστήσει το 50%+1» είναι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης.

Στους χώρους δουλειάς συνεχίζεται η κατάσταση με τα ελλιπή μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού, ιδιαίτερα σε χώρους που συγκεντρώνονται πολλοί εργαζόμενοι, ΒΙΠΕ, πολυκαταστήματα, επισιτισμός.

Στις δομές δημόσιας υγείας του νομού η εικόνα είναι θλιβερή. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες όπως των αναισθησιολόγων, αφήνοντας το Νοσοκομείο ακάλυπτο για μέρες, με αποτέλεσμα δεκάδες χειρουργεία να αναβάλλονται, αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν με περιστατικά όπως τροχαία, τοκετούς κλπ. 

Η ΜΕΘ εδώ και καιρό είναι γεμάτη, ακόμα και τα κρεβάτια από την μαιευτική και την βραχεία νοσηλεία μετέφεραν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στα covid περιστατικά ενώ οι ελάχιστοι παθολόγοι και πνευμονολόγοι που υπάρχουν δεν φτάνουν για να καλύψουν τα περιστατικά και τις εφημερίες στα ΤΕΠ. 

Γιατροί άσχετων ειδικοτήτων όπως γυναικολόγοι, ορθοπεδικοί και άλλοι καλούνται να καλύψουν ανάγκες στην κλινική covid αφήνοντας ξεκρέμαστους τους ασθενείς τους αλλά και μη μπορώντας να παράσχουν και τις αναγκαίες υπηρεσίες στους ασθενείς covid καθώς δεν έχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζονται.

Τα Κέντρα Υγείας αποδυναμώνονται αποσπώντας και από εκεί γιατρούς, όπως συμβαίνει στο Κ Υ Στυλίδας και στο πολυδύναμο ιατρείο Πελασγίας όπου μετακινείται ο ένας και μοναδικός γιατρός του ιατρείου. 

Η κατάσταση είναι παρόμοια στα ΚΥ όλου του Νομού ανεπαρκές προσωπικό, τα περισσότερα λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα χωρίς την ενίσχυση τους με επιπλέον προσωπικό, οι ελλείψεις αναλώσιμων υλικών και εξοπλισμού εγκληματικές, για παράδειγμα στο ΚΥ Αμφίκλειας έκαναν εν μέσω πανδημίας 2ημερη εφημερία χωρίς rapid test, υπήρξε περίοδος που διεκδικούσαν για 2 εβδομάδες μάσκες FFP-2 γιατί ήταν σε «έλλειψη», ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και τους ασθενείς και θέτουν σε κίνδυνο διασποράς όλη την κοινότητα. 

Σε ένα ΚΥ όπως της Αμφίκλειας που καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική έκταση, με ανεβασμένο το μέσο όρο ηλικίας των κατοίκων δεν υπάρχει καρδιολόγος γιατρός και απινιδωτής προϋποθέσεις απαραίτητες για την αντιμετώπιση έκτατων περιστατικών. 

Στις δομές υγείας του Δήμου Δομοκού η κατάσταση είναι παρόμοια, «πολυδύναμα ιατρεία χωρίς γενικούς γιατρούς, ελλείψεις αναλώσιμων και εξοπλισμού ακόμα και οι φυλακές λειτουργούν χωρίς γενικό γιατρό καλύπτοντας τις ανάγκες από το ΚΥ Δομοκού. Οι ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα των δομών υγείας, είναι τόσες που δύσκολα μπορούν να απαριθμήστουν χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στη Λαμία αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 3 οικογενειακοί γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού….

Τα ψέματα τέλειωσαν. Μόνο λαός θα σώσει το λαό, με τη διεκδίκηση και τον αγώνα για το δίκιο και τη ζωή του. Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.
  • Στελέχωση τώρα των δημόσιων δομών υγείας ΚΥ και Νοσοκομείο με μαζικές προσλήψεις μόνιμου και σταθερού ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπό προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης.
  • Στελέχωση του ΕΟΔΥ με το απαραίτητο προσωπικό και τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό ώστε να ενισχυθεί η επιδημιολογική επιτήρηση.
  • Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να αξιοποιηθούν οι υποδομές και το προσωπικό του σε ένα ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Εξασφάλιση όλων των υγειονομικών μέτρων στους χώρους της εκπαίδευσης, σχολεία και στο Πανεπιστήμιο.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους μαζικούς χώρους δουλειάς όπως ΒΙΠΕ και πολυκαταστήματα με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative