Social Icons

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΕΧΙΝΑΙΩΝ - Σύσκεψη-συζήτηση, την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη και ώρα 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα του ΟΣΚ στη Στυλίδα


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΕΧΙΝΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, διανύουμε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων χρόνων.

Το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί, με τις τιμές στα λιπάσματα και λοιπά αγροεφόδια να καταγράφουν αυξήσεις ακόμα και πάνω από 50%. Αυξήσεις που φαίνεται ότι θα παραμείνουν για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια. Το πετρέλαιο το πληρώνουμε σταθερά πάνω από 1,5 ευρώ, όταν η κυβέρνηση μόνο για τον τελευταίο χρόνο διέθεσε περίπου 400 εκατ. ευρώ ως απαλλαγή από φόρους καυσίμων στους εφοπλιστές, στους μεγαλοξενοδόχους και στις αεροπορικές εταιρείες.

Όσον αφορά την καραμέλα της Πράσινης Ενέργειας φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι είναι ένα σχέδιο για να κερδίσουν δις οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ενέργειας. Κάτι που ως αποτέλεσμα έχει την καταδίκη μας σε ενεργειακή φτώχεια, αφού ήδη οι ανατιμήσεις στα αγροτικά και οικιακά τιμολόγια ρεύματος αγγίζουν το 65%, και θα κληθούμε να τα πληρώσουμε το επόμενο διάστημα. 

Αν πάρουμε υπόψιν τις μειωμένες παραγωγές των τριών τελευταίων καλλιεργητικών περιόδων της ελιάς με αποκορύφωμα τη φετινή ακαρπία, σε συνδυασμό με την κορονοενίσχυση που δεν έχει δοθεί ακόμα, το χαράτσι των Δασικών Χαρτών, τις κουτσουρεμένες φετινές ενισχύσεις, το χαράτσι της Περιφέρειας στους κτηνοτρόφους για την καύση των νεκρών ζώων, μπορούμε να πούμε ότι οι απώλειες στο εισόδημά μας αγγίζουν το 50%.

Όσο για τις αυξημένες τιμές σε ορισμένα προϊόντα που επικαλείται η κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικά αγαθά που καταναλώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας (ηλεκτρικό ρεύμα, ψωμί, φάρμακα, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο κλπ.) και που είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας αυτές.

Συνάδελφοι, χρέος μας είναι σε αυτές τις συνθήκες να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας και το δικαίωμά μας να ζούμε αξιοπρεπώς και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από ένα καλά οργανωμένο, μαζικό και μαχητικό αγροτικό κίνημα και οργανωμένους αγώνες διεκδίκησης.

Έχουμε πείρα. Ό,τι έχουμε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια, το κερδίσαμε με τις συντονισμένες κινητοποιήσεις των Αγροτικών μας Συλλόγων σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση, που θα γίνει την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη και ώρα 6.00μ.μ. στην Αίθουσα του ΟΣΚ στη Στυλίδα, ώστε να αποφασίσουμε από κοινού το πώς θα διεκδικήσουμε λύσεις στα πολύ οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε, και πώς θα μαζικοποιήσουμε και ισχυροποιήσουμε τον Αγροτικό μας Σύλλογο στις επερχόμενες εκλογές.

Πλαίσιο αιτημάτων


· Να αναπληρωθεί το χαμένο μας εισόδημα από την ακαρπία, για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την καλλιεργητική φροντίδα στον ελαιώνα μας και να βιοποριστούμε.

· Με ευθύνη της κυβέρνησης να απορροφηθούν οι αυξήσεις στα λιπάσματα και λοιπά αγροεφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και στις ζωοτροφές.

· Απαιτούμε άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, να λυθεί το ζήτημα και να καταβληθεί το σύνολο του ποσού των ενισχύσεων που δικαιούνται όλοι οι συνάδελφοι. Να συνδεθούν οι ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, ώστε να ενισχύονται αυτοί που παράγουν πραγματικά και όχι αυτοί που απλά κατέχουν τη γη.

· Επιδότηση στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών με 20 € ανά ζώο στα αιγοπρόβατα και 50 € στα βοοειδή.

· Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, αφορολόγητο οικιακό πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.

· Καμία αύξηση στα τιμολόγια αγροτικού και οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση των τελών για ΑΠΕ και όλων των επιπλέον χρεώσεων που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς.

· Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να προστατεύουν το εισόδημά μας.

· Αφορολόγητο στις 12.000€ συν 3.000 € για κάθε παιδί.

· Να αποδοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από Ιανό και Μήδεια.

· Να παρθεί πίσω το χαράτσι της Περιφέρειας στους κτηνοτρόφους για την καύση των νεκρών ζώων. Η συλλογή των ζώων για καύση να γίνεται με τους όρους που πρέπει, με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι κτηνοτρόφοι.

· Να σταματήσει το αίσχος της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπια.

· Δημόσια και δωρεάν υγεία για το λαό με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με την άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης των ασθενών λόγω Covid-19 και να παρέχονται υψηλές υπηρεσίες υγείας.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative